„Ne használja a tetőcsomagtartót, csak dísznek van” – áll az MG5 EV leírásában

Közzétéve:
2021-01-25, 14:38

Egy brit tulajdonos szúrta ki az erre vonatkozó mondatot a 267 oldalas felhasználói kézikönyvben.

2019 szeptemberében mutatták be a kínai tulajdonban lévő MG autógyártó MG5 tisztán elektromos modelljét. A márka hivatalos weboldalán szereplő információk alapján az autó 344 kilométeres hatótávval rendelkezik, az akkumulátor 80 százalékos feltöltéséhez pedig 50 perc szükséges.

MG5 EV szemből

 Les Burrows, egy 74 éves brit férfi is vásárolt egyet a 10 millió forintos alapárral rendelkező autóból. Az új tulajdonos átlapozta a 267 oldalas felhasználói kézikönyvet, melyben egy érdekes mondatra lett figyelmes. A leírás felszólít arra, hogy ne használják a tetőcsomagtartót, mert a kocsi tetején lévő sínek csak dekoratív célokat szolgálnak.

„Ha a tetőn lévő sínek csak dísznek vannak, és semmilyen terhelést nem bírnak, elvárjuk az MG-től, hogy haladéktalanul tájékoztassák a vásárlókat, hívják vissza az autókat és távolítsák el a síneket” - mondta Natalie Hitchins, az autós tesztekkel foglalkozó Which? munkatársa.

MG5 EV hátulról

A panaszok beérkezését követően az MG lecserélte a hivatalos kiadványban és a weboldalon lévő képeket, illetve a tájékoztató leírásban is kitértek a tetőcsomagtartóval kapcsolatos problémákra.

„Eredetileg azt hittük, hogy lehetséges és megengedett a tetőcsomagtartó használata, majd felhívták a figyelmünket a megfelelő adatokra. Azt tanácsoljuk a tulajdonosoknak, hogy további tájékoztatásig ne pakoljanak semmilyen terhet az autó tetejére” - áll az MG által kiadott közleményben.

 

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek