2023. december 05. | 07:35

Kicsi az esély arra, hogy valakinek megkerüljön az ellopott autója, arra még kisebb, hogy maga a tolvaj vigye vissza. Most mégis ez történt, ráadásul gyakorlatilag sértetlenül, egy meghökkentő üzenettel és némi ajándékkal.

Egy fárasztó bulis éjszaka után, pénz nélkül kullogva hazafelé biztos fogalmazódott már meg néhányak fejében, hogy jó lenne sajátos módon meggyorsítani az utazást. Az alkoholmámorral küzdők fejében akár egész extrém gondolatok is megfogalmazódhatnak – például random autósok stoppolása –, de a legdurvább esetben egy ismeretlen kocsi elkötése is benne lehet egyeseknél a pakliban – ahogy történt ez idehaza egy Dacia és a kertből kiállni sem tudó részeggel.

Egy hasonló eset történt nemrég Új-Zélandon, Aucklandben, bár ott az elkövető sikeresen kereket oldott a kiszemelt járművel. Az Isuzu D-Maxon alapuló első generációs fekete Holden Colorado pickupot november 14-én lopták el egy étterem (Kati Street) elől.

Az autó gazdája feljelentést tett és étterme Facebook oldalán is megosztotta a szomorú esetet abban bízva, hátha valaki tud információt járműve hollétéről. Végül nem kellett sokat várnia, mert bár érdemi segítséget nem kapott, legnagyobb meglepetésére négy nappal később ugyanott állt autója, ahonnan előtte eltulajdonították.

Ha mindez nem lenne elég, a lelkiismeret-furdalással küzdő tolvaj még egy cetlit, valamint némi fájdalomdíjat is hagyott a pickupban. A hátrahagyott papíron az állt, hogy sajnálja a történteket, de részeg volt és szükségét látta egy fuvarnak, amit csak így tudott megoldani.

Elérhetőségeit persze nem adta meg, ám tett egy megjegyzést arra vonatkozóan, hogy egy kis apróságot is hagyott a járműben. Végül kiderült, hogy néhány játékot vett a tulaj gyerekeinek.

Aki arra kíváncsi, hogy mégis hogyan tudott egy részeg elkötni egy kocsit, annak kiábrándítóan egyszerű magyarázattal tudunk szolgálni: a tulaj beindította a pickupot, ám még az épületben felejtett valamit, ezért járni hagyta a motort. Azonban mire kiért, már csak a hűlt helyét találta.

A teljesen hihetetlen történet végül jól zárult, ám továbbra is azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy még csak nyitva se felejtse autóját, ha valamiért magára kell hagynia akár egy percre is, hisz az ördög nem alszik. És nem valószínű, hogy sokan kapnák vissza kedvencüket pár nappal később némi ajándékkal a fedélzeten.

Depositphotos