2023. november 07. | 15:47

Valószínűleg nem először történt a felvételen látható eset a sofőrrel, mert nem viselte meg, hogy kárt tett több dologban is.

Kormányozzunk buszt vagy kamiont, hivatásos sofőrnek lenni nem csak azért nehéz, mert egész nap folyamatosan figyelni kell járművünket és a környezetet, hanem mert emberéletekért, illetve megélhetésünkért felelünk – szemben az egyszerű autóvezetővel.

Épp ezért mondhatja szerencsésnek magát az a román buszsofőr, aki valószínűleg elbóbiskolt néhány pillanatra az M3-as autópályán, és ezért szalagkorlátnak hajtott. Az ugyanis úgy lökte vissza, hogy a jármű egyensúlya és irányíthatósága is megmaradt, így nem történt nagyobb baj.

Néhány tíz méterrel az incidenstől meg is állt a járművel – igaz, némiképp az autópálya külső sávjában hagyta azt – megnézni, hogy mekkora baj történt. Na ezek után következtek az abszurd cselekmények.

Az MKIF (Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) térfigyelőjének köszönhetően pontosan láthatjuk a baleset utáni történéseket. A sofőr kiszáll, és megnézi gyorsan, hogy egyben maradt-e a busz oldala, majd felnyitja az oldalsó csomagtartó ajtaját.

Hogy miért, az hamar kiderül. Először megjelenik egy láb, miközben egy pár cipő csattan az aszfalton, majd a másik láb is előkerül, végül a hozzájuk tartozó illető is, aki valószínűleg a váltó sofőr lehetett. Egy rövid vizsgálódást követően észlelik, hogy nincs nagyobb baj, viszont az utasok – merthogy azok is voltak a buszon – elkezdtek leszállni.

Visszaterelik őket gyorsan, majd mintha mi sem történt volna, folyatják útjukat tovább. Teszik mindezt úgy, hogy semmitől nem zavartatva az érkező autósok közé hajtanak, itt ismét a szerencsén múlt, hogy nem lett folytatása az incidensnek.

Nem ez az első eset, hogy buszos okoz magyar autópályán galibát, ám van, aki legalább rögtön viseli tettei következményeit. Persze akad olyan autóvezető, akit egy ilyen jármű puszta látványa is arra sarkall, hogy kiszúrjon vele – mert „nehogy már elém jöjjön”. Aztán ha mégis, akkor büntetőfékezést vagy egyéb nem törvényes eszközöket vet be, csakhogy az ilyen járatokon rendszerint van menetrögzítő kamera, ami megmutatja az igazságot.

Depositphotos