Nem fogsz hinni a szemednek: Ebben a lakóautóban egy ágy is elfér!

Közzétéve:
2020-11-06, 20:09

Itt a Daon Ravy, egy aranyos minilakóautó rengeteg extrával.

A lakóautók rendkívül különböző méretben és felszereltséggel kaphatók a piacon. A kisebb méretű járművek esetén általában kompromisszumos megoldásra van szükség a belső elrendezés tekintetében, ez azonban nem mindig szükséges.

A Kia Ray kialakítását alapul véve a dél-koreai Daon TNT megalkotta a világ egyik legkisebb, mégis kiválóan felszerelt lakóautóját. A Daon Ravy belső terében található egy kétszemélyes ágy, mely az első ülések ledöntésével nyitható ki.

Daon Ravy

Az aprócska járműben még konyha is van, ami egy egyégős tűzhelyből és kisméretű mosogatóból áll. Mindez egy olyan lakóautóban, mely körülbelül 30 centivel rövidebb, mint egy Mini Cooper.

Daon Ravy

A Daon egy felnyitható tetővel próbálta növelni a jármű belső kapacitását. Az extra térben akár újabb két személy alvásához elengedő hely van, így akár három-négy ember is útnak indulhat a Ravy fedélzetén.

Daon Ravy

A Ravy fantasztikus kiegészítői között egy fűtést és hűtést szabályozó irányítóközpont is található. Ami a negatív tulajdonságok közé tartozik, az az ülőhelyek korlátozott száma, valamint egy valódi étkezőasztal hiánya. A miniatűr lakóautóban nincs fürdőszoba, zuhanyzó és hűtőszekrény sem, ám ezek mind az apró méret számlájára írhatók. A tárolásra szánt hely is korlátozott mértékben áll rendelkezésre, így elég nehézkes több napra való élelmet csomagolni.

Daon Ravy

Kempingezők, ha kedvet kaptatok a Daon Ravy kipróbálásához, ne kezdjétek vadul keresgélni a rendelési lehetőségeket, ugyanis az aprócska lakóautó csak Dél-Koreában lesz elérhető.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen Bogár
2020. március 04.
Nézd meg, mi történt ezzel a Volkswagen Bogárral!
Stílusos városi terepjáró a Hyundaitól
2017. június 14.
A Hyundai nagy reményeket fűz új crossoveréhez, a Kona valóban jól néz ki, a kérdés már csak az, hogy hogyan teljesít majd konkurenseivel szemben

További hírek