Nézd az országot madártávlatból!

Közzétéve:
2020-05-22, 08:45

A Fly-Coop több mint húsz éve nyújt különböző szolgáltatásokat a repülés terén.

Mindig is érdekelt, milyen lehet körbejárni Budapestet repülővel? Vagy éppen a Hungaroringre mennél a Magyar Nagydíjra, de nem akarsz a dugóban ülni? Esetleg te magad szeretnél pilóta lenni? A megoldás közelebb van, mint gondolnád, hiszen a Fly-Coop ezek mellett számos szolgáltatást nyújt a Budaörsi Reptéren. A történet azonban nem ezzel kezdődött…

Fly-Coop repülőgépek

A vállalat 1997-ben kezdte meg működését, akkor még csak mezőgazdasági repülésekkel foglalkoztak. A permetezésekhez, szúnyogírtáshoz és egyéb munkálatokhoz Kamov Ka-26 típusú helikoptereket használtak, a kereslet pedig egyéb tevékenységekre is növekedni kezdett. A különböző szabványos engedélyek beszerzése után helikopterek, valamint repülőgépek javítását és karbantartását is elkezdték, majd pedig elérkezettnek látták az időt a saját reptér üzemeltetésére. Ezt a Somogy megyei Kadarkúton valósították meg, amelynek környékén rendszeres mezőgazdasági munkálatokat végeztek.

Hogyan mehetsz sétarepülésre?

A Fly-Coop a bevált útvonalak mellett egyedi sétarepüléseket is vállal, repülőgéppel és helikopterrel egyaránt. Magyarországon csodálatos tájak felett szállhatsz el, elég csak a Visegrád és a Dunakanyar feletti suhanást, vagy a Velencei-tó madártávlatból való megtekintését említenem. Akkor is megtalálhatod a számításaid, ha valamivel extrémebb dologra vágysz. Lehetőséged van ugyanis éjszakai repülésekre, továbbá egy rövid gyorstalpaló után akár másodpilótaként is a magasba szállhatsz.

Fly-Coop repülők játulja

Pilótaképzések az alapoktól

A repülés bizony komoly dolog, még egy kisebb gép manőverezése is alapos ismereteket igényel. Egyik pilóta sem úgy kezdi, hogy rögtön egy Boeing 777-tel rajzolja a hurkokat. A Fly-Coop képzésein az alapoktól kezdheted a repülési ismeretek elsajátítását, amely mellett gyakorlati képzéseken is részt vehetsz. Először a PPL tanfolyamon (Private Pilot License, magyarul magánpilóta szakszolgálati engedély) érdemes túljutni, ahol az elméleti oktatás mellett 45 órás gyakorlat teljesítése is szükséges. Ezek után az egyik legfontosabb a tapasztalatszerzés, hiszen a repült órák száma kulcsfontosságú. Így haladhatsz felfele a különböző lépcsőfokokon a többhajtóműves repülők felé. Akár a kereskedelmi pilótaság is lehet célod, ahhoz pedig kiváló alapot nyújtanak a Fly-Coop képzései. Amennyiben inkább a helikopterek vonzanak, akkor is megtalálod itt a számításaid, a géppark mintegy 27 repülőből és 7 helikopterből áll.

A javítás és karbantartás sem probléma

A tapasztalt szerelőcsapat jó néhány típus javítását és karbantartását el tudja látni, a Part-145 és Part-MF engedéllyel számos EASA típusbizonyítvánnyal rendelkező gépet vállalnak, az ANNEX I-es masinákról már nem is beszélve. A rengeteg egyéb szolgáltatás mellett igyekeznek bővíteni a kínálatot, a Budaörsi Reptéren tehát téged is szeretettel vár a Fly-Coop csapata! Ha érdekel a repülés, itt a kiváló lehetőség!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Autótisztítás mikroszálas kendővel
2019. július 26.
Gondolkoztál már azon, hogy autód karosszériája miket él át az időjárási viszontagságok, környezeti behatások miatt? Hogy milyen küzdelmet folytat a fényezés nap, mint nap, hogy még tovább maradhasson csillogó? Ha még nem, akkor épp itt az ideje, hogy gondoskodj a karosszéria épségéről!
Miért nincs az embereknek autófóbiájuk?
2018. február 25.
Ez a gép le fog zuhanni. Sokkal közelebb van a talaj és a fák, mint kellene - erre gondol sok ember repülés közben. Bár jóval nagyobb az esélye annak, hogy valaki autóbalesetet szenved, mégis jobban tart a többség a repüléstől. De miért?

További hírek