2018. szeptember 23. | 08:01

A kalandorok, Veisz Evelin és Elekes Ferenc irigylésre méltó és felettébb praktikus módon alakították át a Land Cruisert, mellyel már jó ideje úton vannak Szingapúr felé

Négy évvel ezelőtt Ferenc részt vett két barátjával a Mongólia Charity Ralin (Mongólia Jótékonysági Rali), ám sok dolog együttesen közbeszólt, így az autóval sajnos nem jutottak el a kelet-ázsiai országig. A fiatal világjáró férfiban akkor maradt egy vágy aziránt, hogy a későbbiekben valamilyen úton-módon mindenképp eljusson odáig – vagy még akár tovább is. Úgy néz ki, ezúttal ez sikerülni is fog!

Párjával, Evelinnel sokáig ötleteltek, vajon melyik lenne az az autómárka, azon belül is az a típus, mely eleget tudna tenni a kihívásoknak a hosszú út során. Végezetül a Toyota Land Cruiser mellett döntöttek, mely egyébként amikor itthon vannak, mindennapi utazópartnerükként szolgál, városban és terepen egyaránt. A korántsem szokványos kinézetű és felszereltségű terepjáróval most jobban megismerkedhetsz, és hidd el, megéri!

Ferencnek ugyan itthon nem, de Ausztriában sikerült olyan vállalatot találnia, ahol kérésének megfelelően átalakították kívülről az autót. A külső változtatások részét képezik az abroncsok is, melyek terepgumikra lettek cserélve. Az autó - melynek alját bizonyos terepeken amúgy jó párszor odavágták - illetve az abroncsok is rendkívül jól bírják a kiképzést.

A videóból megtudhatod azt is, hogy a két fiatal tulajdonképpen szinte semennyire sem, vagy legalábbis a többi Overlanderhez képest nem ért az autószereléshez, de persze a Youtube és a Google jó barátjuk volt a kalandos utazás előtt!

Részt vettek azonban egy egynapos elsősegély tanfolyamon is, melyet én személy szerint egyébként kötelezővé tennék X évente, hiszen az csak előnyt jelent, ha az ember tudja, milyen szituációban pontosan hogyan kell eljárni.

A Land Cruiserben van jó pár olyan elem is, melyeket „homemade” alapon, azaz sajátkezűleg készítettek az autóba, ilyen például a mögöttük (nemigen) látható fiókrendszer. Ez számukra rendkívül megkönnyíti a pakolást, illetve az elembe még egy kihúzható hűtő-féleséget is be tudtak építeni. Amint látható, a hátsó sorból egy darab ülés azért megmaradt, ezzel kapcsolatban pedig elárulják, miért, és hol lesz majd hasznos számukra az út során!

Mivel a többi világjáróval ellentétben ők egy lényegesen kisebb autóval keltek útra, jobban oda kellett figyelniük arra, hogy hány kilót cipeljenek magukkal. Volt pár igen fontos kellék, amit otthon kellett hagyjanak, ezek helyett más alternatívák után voltak kénytelenek nézni, melyek nagy segítségükre válhatnak a vészes helyzetekben!

Kíváncsi arckifejezéssel, egész pontosan leesett állal és kidülledt szemekkel hallgattam végig, hogy hogyan kivitelezik a különböző higiéniai dolgokat, de meg kell hagyni, kifejezetten praktikusan.
Hamarosan újabb izgalmas videóval jelentkezik Veisz Evelin és Elekes Ferenc, melynek láttán lehet, hogy te is kedvet kapsz egy kis #Overlanderkedésre!