A Rockstar Games bejelentette, hogy érkezik a GTA Remastered Trilogy, amely a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City és a Grand Theft Auto: San Andreas grafikailag felújított változatát is magába foglalja. A HD remasterek PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox Series S-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re fognak megjelenni. A játékok 2022 első felétől iOS-en és Androidon is elérhetők lesznek.

A Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City és a Grand Theft Auto: San Andreas borítója egymás mellett

Ezek a játékok nagyon sokat jelentenek a gamer közösségnek, generációk nőttek fel a széria ezen darabajain, ezen sorok írója is sokat nyúzta őket az asztali gépén. A mostani fiatalok pedig a grafikailag felturbózott kiadásokon keresztül ismerkedhetnek meg a GTA-univerzum híres karaktereivel.

A Rockstar közlése szerint a három játékot grafikai fejlesztésekkel és modern játékmenet-javításokkal egészítették ki, miközben igyekeztek megőrizni az eredetiek klasszikus megjelenését és hangulatát. A trilógia megjelenése azt is jelenti, hogy az eredeti kiadások eltűnnek a digitális boltokból.

Egyelőre nem tudni, hogy a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition pontosan mikor jelenik meg, és azt sem közölte még a kiadó, hogy pontosan mennyibe fog kerülni.

Karakterábrázolások a legismertebb GTA játékokból

A Grand Theft Auto III 20 évvel ezelőtt, 2001-ben jelent meg, és a fiktív Liberty Cityben játszódik, amely New York City játékbeli változata, és Claude történetét követi. Kezdetben PlayStation 2-re jelent meg, majd később PC-re és Xboxra is kiadták. Ezt követte 2002-ben a Grand Theft Auto: Vice City, amely Vice Cityben játszódott, amely Miami játékbeli változata, és a maffiózó Tommy Vercetti történetét követte.

A Grand Theft Auto: San Andreas 2004 végén jelent meg, és a fiktív San Andreas államban játszódik, megalkotása során Kalifornia és Nevada állam volt a vezérminta. A játék során az egykori gengszter Carl „CJ” Johnsont irányíthatjuk a legőröltebb küldetéseken keresztül.

Easter Egg a GTA: San Andreasban
Az eredeti GTA: San Andreasban ilyen Easter Egget is lehet találni

A GTA egy nyílt világú akció-kaland videójáték-sorozat, amiben rengeteg lehetőség van az ökörködésre, és természetesen minden egyik epizód tele van pakolva különféle járművekkel, amiket kényünk-kedvünk szerint bármikor elorozhatunk. Illetve meg is vehetjük őket, ha már lesz elég pénzünk a játékon belül. Erre a linkre kattintva megnézheted, hogy az egyes epizódokba milyen autókat pakoltak a játékfejlesztők.