A Porsche a versenypályán és azon kívül is autóipari nagyhatalomnak számít. Bár a legtöbb ember ismeri a Porsche Designt, az közel sem annyira híres, mint az autógyártó. A márka nemrégiben közzétett egy órakonfigurátort, amelyet használva az ügyfelek a saját ízlésükre szabhatják a megrendelt karórát.

Egyedi karóra

A Porsche Design rögtön két konfigurátorral rukkolt elő, az elsőre kattintva egy testreszabott Porsche kronográfot készíttethetünk – nagyjából másfélmillió forintért. A második konfigurátor a 2021-es 911 GT3 tulajdonosai számára van fenntartva. A különleges órák 8100 dollártól indulnak, felár fejében további opciókkal egészíthetők ki.

Egyedi karóra

A „sima” karóra esetében a borítás és csat is kérhető természetes, vagy további pénzért fekete titánból, az előlap esetében is ezek a választékok vannak. A számlap körüli gyűrű és a tok szinte bármilyen külső színre festhető, amit csak el tudsz képzelni. Ugyanez mondható el a bőrszíjról is, amely ugyanolyan színpalettával rendelkezik, mint az utcai járművek utastere. Az egyedi készítésű óra ára 5150 dollárnál kezdődik - és bárki számára elérhető.

Egyedi karóra

Bár mechanikailag nem sok mindenben különbözik a kettő, a GT3 special egy egyedi felhúzó rotorral rendelkezik, amelyet az aktuális autó kerekei alapján modelleztek. Az alapóra sem gyenge, hiszen a rotorhoz továbbra is rengeteg Porsche keréktárcsa-design társul, bő a választék, a legtöbbjük a 911 Turbóból származik.

A német márka azon autógyártók egyike, amely saját óragyártó céggel rendelkezik. A több mint 1,5 millió elérhető permutációnak köszönhetően jó esély van arra, hogy nincs két egyforma Porsche karóra. Miután elkészítették álmaik óráját, az ügyfelek kapnak egy egyedi kódot, amelyet elküldhetnek a helyi Porsche-kereskedésnek vagy a Porsche Design üzletnek.