RACEISM flashback: lengyelországi visszaemlékezésem - VIDEÓ és GALÉRIA

Közzétéve:
2019-09-16, 13:48

A nyár közepén Wroclawban, Lengyelországban jártam, és ha lehetett volna, örökké ott maradok.

Van egy ország Európa szívében, ahol a drifterek eszementek, és a stance kultúra virágzik. Ezek az őrültek bizony a Lengyelek, és a GOHARD! valamint a Rotiform szervezésében egész kontinensnek szóló rendezvényt kanyarítanak minden évben a Wroclaw Stadion mellé. Ez a RACEISM, egy hely ahol a túl alacsony sincs eléggé lent, ahol minden autó egyedi és hibátlan, ahol összejönnek az olyan őrültek, mint Én, és együtt csorgatják a nyálukat egy 3 napos hétvége folyamán.

Tulajdonképpen egy stance autó fesztivál egy kis parkolóban kialakított drifteléssel kiegészülve. Utóbbinak sport értéke ezen a 3 napon nincs, miért is lenne, hiszen szokás szerint a RACEISM hétvégéje után közvetlenül kezdődik a Next Level Drift szintén a Lengyeleknél, ezért ez csak amolyan show és bemelegítés. Minden esetre vadállatság az egész.

Toyota Celica MkI a RACEISM-en

A kiállításon minden évben 1000 autót sorakoztatnak fel, minden nemzet gyártmányai szerepelnek. Egy a lényeg, legyen alacsony, stílusos, és hibátlan. Személy szerint egy éve készítem fel az autóm erre a rendezvényre, és a jövő évi RACEISM-en már kiállítóként szeretnék részt venni. Idén felmértem a terepet, úgy gondolom, ha minden összeáll időben, lesz létjogosultsága a kis zöldnek ezen az eseményen. A nevezés egyébként év elején nyílik és egészen májusig tart.

A szervezők több százezer autót vesznek górcső alá, tényleg villantani kell, hogy kijusson a kocsid. Na persze nem lehetetlen, hiszen voltak már magyarok a RACEISM-en, sőt, idén is volt magyar kijutó. Ha ezt a mérföldkövet eléri valaki, elmondhatja magáról, Európa legszebb stanceautóinak egyike az övé. Nagy szó ez, legalábbis számomra.

A mellékelt videóban személyes kedvenceimet láthatod, persze hogy kizárólag JDM autók, jövőre talán kedvezek a németes és olasz delegációnak is. Idén magamért mentem, nyaralni és pihenni, de egyszerűen nem hagyhattam rögzített anyag nélkül a dolgot. Amit most meg is osztok veled, kedves olvasóm, remélem neked is úgy kalapál majd a szíved, mint az enyém, ha látod mik mellett mentem el. Vagy legalábbis kedved kapsz csatlakozni jövőre!

Kapcsolódó írások

Nissan R34 Skyline Lengyelországban, Wroclawban a RACEISM rendezvényen 45 fokos szögből
2019. július 16.
Hoztam néhány képet a stance fellegvárából, Wroclaw-ból.
Porsche 911 tuning a 2018-as RACEISM eseményen
2019. június 24.
Lengyelországban, Wrocławban esedékes Európa legnívósabb tuning autós rendezvénye

További hírek