Robert Kubica vezetéstechnikai tanácsokkal látta el Vogel Adriennt

Közzétéve:
2019-08-08, 13:50

A Williams Forma-1-es pilótája a hétvégi Magyar Nagydíjon beszélgetett Vogel Adrival, többek közt a slick gumik versenykörülmények közötti kezeléséről, illetve a magyar- és nemzetközi raliról volt szó.

A lengyel Orlen két támogatott versenyzője a Hungaroringen találkozott. Vogel Adriennt csapata, a Roger Racing Team tulajdonos-vezetője, Jobbágy Ákos is elkísérte előbb a Williams boxába, majd a Motorhomeba is, ahol a csapat mindkét pilótájának bemutatták őket.

"Amint kiderült, hogy közünk van a versenyzéshez, Kubica azonnal leült hozzánk, hogy beszélgessünk. Csillogó szemmel beszélt a raliról, a magyarországi ralifutamok gyorsasági szakaszait kőkeménynek nevezte. Kiderült ugyanis, hogy nemcsak a WRC-t, hanem például az itteni futamokat is folyamatosan figyeli, és teljesen lenyűgözi, hogy a magyarok milyen gyorsaságikon, milyen elképesztően nagy átlagsebességgel mennek. Meséltünk neki az ERC idei évadzáró fordulójáról, a Nyíregyháza-raliról, amit a magyarországi Monte Carlo ralinak nevezett el, a várhatóan télies időjárási körülmények miatt. Élmény volt hallgatni, amilyen részletességgel és átéléssel beszélt raliautói műszaki adatairól is" - osztotta meg a találkozó részleteit Jobbágy Ákos.

A Forma-1-es versenyző 2011-ben súlyos rali balesetet szenvedett, azonban a jelek szerint még a jobb keze épségébe kerülő karambol ellenére is imádja a ralit, de a pályaversenyzéssel kapcsolatban is voltak szakértő tanácsai Vogel Adriennek.

Robert Kubica és Vogel Adrienn

"Kíváncsian kérdezte, milyen sorozatokban és milyen autókkal indultam. Azt mondta, készüljek fel, ha egyszer összkerék meghajtású raliautóba ülök, többé nem is akarok majd mást vezetni. Kaptam tanácsokat ahhoz, hogy raliban, murvás gyorsaságikon mi lehet az eredményes taktika. Orlen-támogatott versenyzőként természetesen jól ismeri az Orlen kenőanyaga, a Platinum által szponzorált Kia Platinum Cupot is. A Pirelli versenyabroncsaival kapcsolatban is adott tippeket, alig várom, hogy kipróbálhassam, amiket javasolt" - mesélte sejtelmesen a beszélgetésről Vogel Adrienn.

A 2017-es Év Női Autóversenyzője, Vogel Adri és Robert Kubica találkozójának augusztusban lesz folytatása. Vogel Adrienn pedig a rövid nyári szünet után augusztus 23-25-én az Ózd-Salgó Rallyen a Kia Platinum Rally Cupon, majd egy héttel később a Kia Platinum Cup csehországi versenyén indul.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Yellow Flag Media

Kapcsolódó írások

 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
Interjú Vogel Adrienn autóversenyzővel!
2017. november 02.
Vogel Adrienn nemrég ismerkedett meg az autóversenyzéssel, ennek ellenére egy nemzetközi szériában versenyzik, ami komoly versenysorozatok betétfutamaként is szolgál.

További hírek