2023. április 12. | 12:52

A híres színésznek még 75 évesen sem jelent gondot egy kis kátyúzás.

Frissítés:

Kiderült, hogy a híres színész és csapata nem egy kátyút foltoztak be akciójuk során. Egy úgynevezett szervizárkot találtak zavarónak a környékbeliekkel együtt, melyre az éppen zajló munkálatok miatt volt szükség.

Erről az akció helyszínéül szolgáló város vezetése nyilatkozott egy helyi lapnak. Azt is hozzátették, hogy a munkálatokat a SoCal Gas végzi a területen és elméletileg május végén a munka befejeztével ők is betömték volna.

Tehát az akció összességében félresikerült, bár arról egyik forrás sem beszél, hogy volt-e jelölve rendesen a szervizárok. Hiszen ha nem, akkor jogos, hogy kátyúnak nézték a helybeliek. Viszont így az is kiderült, hogy az út kezelője miért nem foglalkozott vele.

Mivel rengetegen vagyunk az utakon és napi szinten 0-24-ben koptatjuk az aszfaltot, szinte lehetetlen lépést tartania az útkezelőnek a kátyúkkal. Ez rajtunk kívül még sok országban van így.

Most úgy néz ki, hogy Amerikában sem kerek mindenhol ez a téma. Legalábbis azon a környéken nem, ahol már hosszú idő óta keserítette meg nem csak az autósok, de a biciklisek életét is egy méretes kátyú.

Itthon egy ilyenen már talán meg sem lepődnénk, de ott komoly gondot okozott és a közútért felelős szervezet sem csinált semmit. Erre a problémára a híres színész és volt amerikai kormányzó, Arnold Schwarzenegger is felfigyelt.

Nem is vacakoltak sokat, összeszedte csapatát, kimentek és betömték a kátyút saját eszközeikkel. Talán nem olyan tartós megoldást hoztak létre, mint az illetékes szerv profi gépekkel, viszont biztos, hogy sokan örülnek ennek a magánakciónak.

Ahogy a videóban szereplő nő is, aki nem csak azért örült, mert felismerte az osztrák származású színészt. Azért is köszönetét fejezte ki, mert megcsinálják önkéntes alapon az utat.

Ehhez bójákkal és egy pickuppal lezárták az érintett sávot, majd a megfelelő anyaggal kitömték a lyukat. Később a megfelelő eszközökkel egyenesre eloszlatták és síkra húzták, hogy a kátyú egy darabig biztosan ne legyen újra mély.

Schwarzenegger 75 éves kora ellenére nem tűnt úgy, mintha megterhelő folyamat lenne számára az úthiba kijavítása. Posztjában azt írja, hogy ne csak panaszkodjunk a dolgokért, hanem tegyünk is valamit. Nem áll tőle távol egyébként a kétkezi munka, hiszen pályafutása elején az építőiparban dolgozott.

Depositphotos