2024. június 09. | 21:33

Rendesen meghajtották az ötös BMW-t az Autobahn aszfaltján, meg is lett az eredménye.

A legtöbbször olyan videók futnak nagyot az internet bugyraiban, ahol különböző szupersportautókat hajtanak meg az Autobahn aszfaltján, jellemzően bőven 300 km/óra feletti végsebességgel.

A TopSpeedGermany és a NoSpeedLimitGermany YouTube-csatorna viszont arról ismert, hogy egészen hétköznapi autókat is megjáratnak a német autópályán. Utóbbin egy 2004-es, V8-as motorral szerelt BMW E60 545i bukkant fel.

A prémium szedán 333 lóerő és 450 Nm leadására képes, ezt egy 4,4 literes, szívó V8 biztosítja. A videóban szereplő példány 6 sebességes automata váltóval szerelt, amelynek gyári végsebessége 250 km/órára korlátozott.

A videót készítő sofőr a parkolóból hamar az Autobahn korlátozásoktól mentes szakasza felé veszi az irányt, ahol enyhe forgalommal találkozik. Szépen pörög fel a V8, a 250 km/óra elérése pedig első próbálkozásra sikerül.

Itt azonban nem állt meg, amikor a forgalom is engedte, nekifutott még párszor, a végén pedig a 260-ba is belenyalt. Az erről készült videó itt tekinthető meg:

BMW