Statisztika: ezek az akciósztárok törték össze a legtöbb autót a filmvásznon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-18, 14:28

Ha Bruce Willis összekapja magát, akkor beelőzheti a kollégáját.

Aki sok filmet és tévésorozatot néz, az tudja, ha Sean Bean feltűnik egy produkcióban, akkor a karaktere minden bizonnyal előbb-utóbb elhalálozik. Ha pedig Vin Diesel bukkan fel egy hollywoodi alkotásban, akkor ott szinte biztosan törni fog legalább egy autó. Mint kiderült, az akciósztárok közül eddig neki (meg a dublőrének) sikerült hazavágnia a legtöbb autót a filmvásznon.

A scrapcarcomparison.co.uk számításai szerint Diesel (és dublőre) eddig összesen 61 járművet vágott gajra azokban a filmekben, amelyekben játszott. A listát összeállítók összesen 25 akciósztár filmográfiáját tekintették át, a második helyre Bruce Willis ért oda 60 tönrktetett géppel, a harmadik Arnold Schwarzenegger lett 52 elpusztított járművel. Matt Damon is aprított rendesen a karrierje során, 35 kocsi bánta a munkája iránt mutatott lelkesedését (az autótörések jó része a Bourne-filmekben jött össze). Azokat az autókat vették számításba, melyek balesetben vagy egyéb külső behatások (például fegyverek) által sérültek meg, vagy váltak totálkárossá. Azok a jelenetek számítottak, amiket mindenki látott, tehát a vágóasztalon maradt törések nem jöttek szóba. Fontos volt, hogy a törésnél az adott színész/dublőr üljön a volán mögött.

Keanu Reeves 30, Tom Cruise (Mission: Impossible) 9, Nicolas Cage (Tolvajtempó) 8, Daniel Craig (James Bond) 7, Tom Hardy 6 kocsi pusztulásáért „felelős”. Vin Diesel a Halálos iramban-filmeknek köszönheti az első helyét, a forgatásokon rengeteg alkalma volt a rongálásra. Dwayne Johnson és Jason Statham 18-18 autót tört össze, ők együtt nyomultak a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című filmben, utóbbi pedig A szállító néven futó filmsorozatból is ismerős lehet nekünk.

Lehetséges, hogy a jövőben letaszítják a trónról Dieselt, ki tudja, hogy a sokat látott hírességek hány filmet vállalnak még be karrierjük során. Persze egy fiatal titán is jöhet, aki zsákszámra töri majd a kocsikat a filmjeiben.

Kapcsolódó írások

Halálos Iramban 9
2021. február 08.
Nem meglepő módon látványos, ám annál kevésbé reális elemek tűntek fel benne.
Az Üvegtigris 3 forgatásán használt Lada oldalról fotózva
2020. július 08.
Dunakeszin vár új gazdájára a 60 lóerős négykerekű.

További hírek