Egy nő 2020. november 11-én az M5-ös autópályán fehér színű Mercedesével többször is indokolatlanul fékezett a mögötte haladó kisteherautó sofőrje előtt, ezért a Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt ellene. A nő szerint a kisteherautót vezető férfi korábban túl lassan haladt előtte, ezért döntött úgy, hogy büntetőfékezések sorával leckézteti meg.

Az előzményekről annyit lehet tudni, hogy a nő többször is rávillantott a távolsági fényszórójával az előtte haladó kisteherautóra, mert szerinte feltartotta őt. Miután a kisteherautó kisorolt a külső sávba, a nő előtt adott volt a lehetőség arra, hogy elhaladjon mellette. A nő az ablakot leengedve kiabált a teherautót vezető férfi irányába.

A vádirat szerint a nő azt követően, hogy elhaladt a kisteherautó mellett, hirtelen kisorolt a külső sávba, majd legalább öt alkalommal, valódi ok nélkül röviden fékezett. A sértett csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy a fékezés mellett a leállósáv felé kormányozta járművét.

Ezt követően mindketten haladtak tovább a külső sávban, de újabb büntetőfékezés következett. A kisteherautó sofőrje a belső sávba tért át, és megpróbálta megelőzni a nőt, de a nő nem hagyta ezt, és ő is áttért a belső sávba, majd újfent ok nélkül fékezett. A sértettnek intenzíven kellett fékeznie ahhoz, hogy elkerülje a balesetet.

Végül sem ütközés, sem személyi sérülés nem történt, ám az ügy nem múlt el következmények nélkül. A nő szándékosan megszegte a biztonságos előzés szabályait, valamint többször is ok nélkül fékezett. Az esetnek könnyen lehetett volna ütközés a vége, amely súlyos sérüléssel járhatott volna.

A vád közúti veszélyeztetés bűntette. A nő Berki Krisztiánhoz hasonlóan felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre számíthat, és várhatóan a jogosítványától is elköszönhet egy időre. A döntést a Kecskeméti Járásbíróság fogja meghozni.