A Cigarette Racing által elkészített sportos hajómodell az Mercedes-AMG GT Black Series-ből merített ihletet, a szélvészgyors hajó nem is hoz szégyent a brutális sportautó nevére.

AMG Black Series hajó

AMG Black Series hajó

A 740 lóerős AMG GT Black Series egy igazi pályaszörnyeteg, a Nürburgringen is bizonyította, hogy vele nem lehet packázni. A Porsche 911 GT2 RS nemrég ugyan megdöntötte a Black Series körrekordját, de attól még tény, hogy ez a valaha volt egyik legsportosabb (mondhatjuk azt is, hogy legszebb?) AMG.

AMG Black Series hajó

A Nighthawk AMG Black Series névre keresztelt hajó – négykerekű inspirációjához hasonlóan – rengeteg modern technikával és nyers erővel rendelkezik, hogy igazán gyorsan tudja szelni a habokat. Rengeteg szénszálas alkatrész van benne, és a kezelhetőség javítása érdekében egy kétlépcsős hajótestet kapott, ami a Black Series aktív, emeletes szárnyának lehet a tengeri megfelelője. Míg az autónak csak egy V8-as motorja van, a Nighthawk-nak öt. Jól olvastad, öt, ráadásul kompresszorosak. A motorok összteljesítménye 2280 lóerő, azért ez elég impresszív technikai adat.

AMG Black Series hajó

AMG Black Series hajó

Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a hajó gyorsabb is, mint az ihletforrás. A Cigarette Racing által tervezett és gyártott egy példányszámos modell végsebessége 145 km/óra, eközben a Black Series végsebessége 325 km/óra. Előbbi viszont 10 utas szállítására  is alkalmas, és orrsugárhajtóművel is rendelkezik a könnyebb parkolás érdekében. Na erre varrjál gombot, Black Series!

AMG Black Series hajó

A fentiekből következik, hogy a Nighthawk AMG egy rendkívül egyedi példány, és már el is adták, de a gyártó nem árulta el, mennyi pénzt adott a hajóért a névtelenségbe burkolózó vásárló.