2023. június 16. | 10:15

Az autója vezényszóra ugrik elő a parkolóból, majd Róma belvárosában driftelnek és látszólag menekülnek is vele egyben.

Ismét érkezik egy Mission: Impossible film, amikről tudjuk, hogy a látvány elengedhetetlen összetevő. Ehhez pedig nem csak a repülés, robbanások, lövöldözések kellenek, hanem az autós jelenetek is, főleg, ha üldözésről van szó.

Az ilyen filmekbe mindig találnak valamilyen ikonikus járgányt a főszereplőnek, ahogy ez most sem volt máshogy. Egy kanárisárga Fiat 500-assal csapatnak majd Róma belvárosában.

Ez abból a rövid kulisszák mögötti eseményeket bemutató videóból derült ki, amelyet nemrég a Paramount Pictures tett közzé. Ebben elég sok részlet kiderül a konkrét üldözési jelenetről.

Például az is, hogy a két főszereplőt összebilincselik, így az egyiküket alakító Tom Cruise-nak fél kézzel kell vezetnie. Eleinte egy ajtók nélküli BMW-vel kezdik a menekülést, de ezt félúton valahol elhagyják.

Ezután pattannak át az apró olasz autóba, ami ráadásul nem is egy újabb darab, hanem a klasszikus, '50-es évek beli Fiat 500-assal forgatták le a jelenetet.

A kis 500-ast átalakították, pedig az eredeti sem lenne rossz. Bár annak alig 480 köbcentis, 2 hengeres motorjának 17 lóereje is elmozgatja az alig bő 480 kilós kasztnit, azért ilyen gumifüstölő mutatványokra nem igazán alkalmas.

Azért a csúszós macskakövön Róma belvárosában biztos azt is el lehet rakni keresztbe egyszer-kétszer. Viszont, hogy a filmben mit művelnek majd az autóval, az csak később derül ki, hiszen leghamarabb július 12-én mutatják be először, Amerikában.

Fiat