2023. május 05. | 11:41

Hatalmas pusztítást végzett Amerikában egy hurrikán, amiről videót is készítettek egy autóból.

Múlt szombaton tornádó söpört végig a Florida államban található Palm Beach Gardens régiójában, amelyről több felvétel is készült. Erről a leglátványosabb az, amit egy nő a saját autójából vett fel.

Egyébként ő maga is ott ragadt, így nem nagyon tudott mást tenni, csak követni az eseményeket. Telefonjával vette fel, ahogy a tomboló EF-2 elnevezésű hurrikán előtte autókat kap fel.

A széllökések esetenként a 209 km/órát is elérték, így nem csoda, hogy több autót is felkapott, majd eldobott, esetleg felfordított. Annak ellenére végzett elképesztő pusztítást, hogy nagyjából csak 10-11 percig tartott.

Ez idő alatt viszont nagyjából 4,8 kilométeres utat hagyott maga után, amit szinte teljesen elpusztított. Nem csak autókat kapott fel és fákat csavart ki az amerikai államban.

Több közüzemi szolgáltatást megrongált, beleértve a kidöntött villanyoszlopokat. Emellett számos lakóházat is tönkre tett, mert volt, ahol nem csak a tetők vagy az ablakok, de maga a ház szerkezete is megsérült.

Az utakat sok helyen járhatatlanná tette, mivel rengeteg törmeléket hordott fel azokra. A pusztítás és az autók felborogatása ellenére azonban érdekes, hogy jelenleg nem tudnak sérültekről a hatóságok.

Depositphotos