Aukcióra bocsátottak egy régi pedálos Moszkvicsot, a régiségre a Vaterán lehet licitálni péntek estig. A játékautó a Műintézet nevű óbudai régiségbolt jóvoltából került online árverésre.

Pedálos Moszkvics játékautó

Pedálos Moszkvics játékautó

Az aukció március 26-án este vette kezdetét, a licitálás április 16-én este 8 óra 11 perckor ér véget. Ha azonban az utolsó 5 percben befut egy licit, az aukció újabb 5 percig folytatódik. Erre van is esély, sokan az utolsó pillanatig kivárnak az ajánlattétellel, mert akkor a stresszhelyzet és az idő szűkössége miatt már nehéz túllicitálni az éppen nyerésre álló összeget.

Pedálos Moszkvics játékautó

Pedálos Moszkvics játékautó

„Aukciónk tárgya a képeken látható régi, azt gondolom nagyon korai, az elsők közül való, ún. gömbölyű pedálos Moszkvics gyermek játékautó, vélhetően az 1960-as évek környékéről! Padláson pihent évtizedekig, lemostuk, lefotóztuk. A kormány forgatja a kerekeket, gurul, működik, de meglátszik rajta az elmúlt talán több mint 50 esztendő. Bárki rápillant, azonnal mosolyt csal az arcára, igazi retró klasszikus gyöngyszem, ami igazából talán nem is egy Moszkvicsról, inkább valami amerikai autóról lehetett mintázva!” – olvasható a képek mellé csatolt leírásban.

Tavaly 360 ezer forintért kelt el egy szovjet gyártmányú pedálos Moszkvics jó állapotú példánya, egy másik darabért pedig 260 001 forintot fizetett valaki.