A legendás Porsche 911 az évek során különböző változatban vált elérhetővé. A friss GT3 verzió ugyan nem a valaha volt legerősebb, ám azért így is szép teljesítményre képes. Az AutoTopNL YouTube-csatorna tartalomkészítői ezúttal ezt az autót vitték el egy végsebesség-tesztre a németországi autópályán.

A 911 GT3 meghajtásáért a Porsche 4 literes szívómotorja felel, mely 510 lóerős teljesítmény és 470 Nm nyomaték leadására képes. A gyártó hivatalos tájékoztatása szerint az autó 3,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig eléri a 318 km/órát. A mellékelt videóban látható, hogy a Porsche új modellje nem egy lomha jószág. A 200-as határt nagyjából 10 másodperc alatt éri el, 300 fölé pedig fél percen belül érkezik meg a mutató. Lepadlózva sikerült elérni a 319 km/órás sebességet, ami némileg magasabb, mint a stuttgarti vállalat által meghirdetett adat. A tesztet végrehajtó sofőr nem kíméli a gázpedált, a jobb alsó sarokban látszik, hogy a motor gyakran 8 ezres fordulat felett dolgozik.

A Porsche 911 GT3 egyébként nem is közútra, sokkal inkább versenypályákra való. Az autó 6 perc 59 másodperc alatt teljesítette a Nürburgring Nordschleife 20 kilométeres szakaszát, ahol egy másik Porsche, egy GT2 RS tartja a közúti közlekedésben használható járművek körrekordját.