Vennél egy gyönyörű Miura SV-t 2,5 millió dollárért?

Közzétéve:
2018-12-12, 14:23

Aukcióra bocsánatanak egy ultraritka Lamborghini Miura SV-t

Ahhoz, hogy egy autó kiváló alanya legyen egy árverésnek, több dolog is kell. Először is, egy korlenyomatnak kell lennie, egy olyan meghatározó dolognak, ami rányomja a bélyegét az adott időszakra, egy egyedülálló műalkotásnak. Egy technológiai csodának. És nem árt, ha nem tucatautóról van szó, alig egy maroknyi ember mondhassa el a világon: ilyen autóm van.

Lamborghini Miura SV

Egy Lamborghini Miura vitán felül mindegyik pontnak megfelel, hiszen alig 764 darabot gyártottak belőlük 1966 és 1973 között. Azonban az SV-változat még ennél is ritkább, 150 darabot gyártottak belőlük. Egy ilyen Lamborghini Miura SV kerül árverésre.

Az autó egy amerikai komikus, Adam Carolla, Magyarországon nem annyira ismert színész tulajdonában van, aki nem kicsit autóbolond - egy ritka 1972-es BMW 3.0CS is a birtokában van.

Lamborghini Miura SV beltér

Adam autója attól is különleges, hogy ez az egyetlen, amit ebben a kék-színkombinációban (Bleu Medio fényezés, Pelle Bleu belső) építettek, valamint egyike annak a 11 Miura SV-nek, amelyek légkondícionálóval lettek felszerelve. Persze, ha egy Miura SV-ről van szó, inkább érdekesebb a 385 lóerős 4.0 literes V12-es motor, ami a sofőr mögött foglal helyet.

Lamborghini Miura motor

A Miura SV néhány mechanikai fejlesztésen esett át az alapmodellhez képest, átdolgozták a vezérműtengelyt, a karburátor befecskendezését, javítottak a felfüggesztésen. Szélesebb kerekeket kapott, az alap Miurákra annyira jellemző szempillákat a fényszórók körül eltüntették, valamint kapott egy SV-jelvényt hátulra.

A Miurát Marcello Gandini dizájner, még a Bertonénél alkotta ilyen szemet gyönyörködtetőre, de Gian Paolo Dallara is fejlesztett a karosszérián. De a P400 motoron sem kisebb név dolgozott, mint az ex-Ferrari mérnök, aki a Ferrari 250 GTO fejlesztésében is részt vett, Giotto Bizzarrini.

Lamborghini Miura SV retro szupersportautó

Ez a Miura SV újkorában került az USA-ba, hogy aztán a 90-es évek elején egy japán autóbolond vásárolja meg és a szigetországba kerüljön. De ott leginkább csak a garázsban állt, 20 évvel később került vissza az USA-ba, ahol is az új tulajdonosa újrafényezte és egy teljeskörű mechanikai szervizt is kapott.

Az RM Sotheby’s aukciósház reményei szerint 2,1-2,5 millió dollárért fog elkelni az autó, ami úgy durván 715 millió forint is lehet. Vagy még több, attól függően, mennyire kapnak majd vérszemet, a Miura SV-re pályázók. Az biztos, hogy ilyen autó, befektetésnek is jó, mert az értéke csak emelkedni fog!

Forrás:

Kapcsolódó írások

RM Sotheby’s Trabant P50 oldalnézetből
2019. március 06.
A nagysikerű és méltán elismert RM Sotheby’s aukciósház árverésén csaknem 8 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy P50-es Trabant és a hozzá tartozó Weferlinger Heimstolz lakókocsi
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra