2024. január 16. | 08:33

Érdekes állásajánlatot tett közzé egy amerikai húsipari cég, ám az elvárások elég magasak.

Amerika a lehetőségek földje, mondták régebben azok, akik élték az amerikai álmot. De hogy a klisékből ne mondjunk többet, mutatunk egy nem mindennapi lehetőséget, ami akár egyesek álommelója is lehet.

Igazából csak egy járművet kell vezetni az Egyesült Államokon keresztül, egy éven át. Na persze nem egy átlagos személyautót, hanem egy 8,2 méter hosszú hot dogot.

Ezért cserébe 35 600 dolláros, jelenlegi árfolyamon átszámítva 12,3 millió forintos fizetség jár 12 hónapra – tehát határozott időre. Emellett heti 150 dollárt (51 900 forint) fizetnek ételre és szállásra, de jár még prémium egészségügyi szolgáltatáscsomag, továbbá 18 napnyi fizetett szabadság – azt nem tudjuk, hogy a normál időn felül vagy összesen.

Az állást meghirdető Oscar Meyer (amelynek már 2021-ben beszámoltunk korábbi hirdetéséről) viszont nem vesz fel akárkit a pozícióba. A cég csak diplomával rendelkezőket alkalmaz, közülük is előnyt élveznek a PR területen végzettséggel rendelkezők.

A hiedelmek szerint több ember járt már az űrben, mint ahányan vezethették a Wienermobile névre keresztelt hatalmas hot dogot. Így, ha az állás maga nem is űrkutatás, keveseknek adatik meg, hogy „Hotdoggerek” legyenek.

A juttatásokért cserébe az elvárások is megvannak. Akit alkalmasnak találnak, az egy éves kontraktusában kötelezik 1200 eseményen való részvételre 40 különböző városban, valamint körülbelül 32 ezer kilométer levezetésére is – hisz mindenhová a mókás kinézetű négykerekűvel kell menni.

Az évtizedek óta utcákat színesítő Wienermobile átesett néhány módosításon az idők folyamán. Például külső hangszórókat és mikrofont is kapott a nagyobb figyelemfelkeltés érdekében, de az alapkoncepciója ugyanaz maradt: ez egy mozgó hot dog. Hasonlóan különleges és hosszú járgány lett a nemrég újra áruba bocsátott Dodge Viper limuzin, amelyről korábban írtunk, habár ennek vezetéséhez nem kell állást betölteni, pusztán kifizetni érte a több mint 59 millió forintos vételárat.

Depositphotos