Számos autógyártó használja a Nürburgringet az új modellek teszteléséhez. A legendás versenypálya idén nem kapott helyet a Forma-1-es naptárban, ám a múltban emlékezetes csatákat vívtak itt a királykategória szereplői. A most következő összeállításban régi – egészen pontosan a II. világháború előtt gyártott – autók veszik birtokba a Nürburgringet.

A kellemes hangulatú körözgetést az Auto Addiction YouTube csatornáján lehet megtekinteni. A felvételen együléses, valamint kétüléses autók is feltűnnek, a gyártók közül képviselteti magát a Mercedes-Benz, a BMW, az Alfa Romeo, a Rolls-Royce és a Bugatti is. 1 perc 30 másodperc környékén a biztonsági autó is feltűnik a képen, az egyik kocsiból ugyanis komolyan szivárgott az üzemanyag. A felvétel későbbi részében komoly gumicsikorgás is hallható, sofőrök elég bátran mentek bele a legendás kanyarokba.

Ha a motorok hangjáról a repülőgépek jutnak eszedbe, az nem véletlen, hiszen a hőskorban szoros kapcsolat volt az autógyártás és a repülőgyártás között.

A bátrabbak a Nürburgring jellegét kihasználva versenyre is kelnek egymással, a videó vége felé a 100 évesnél idősebb Locomobile egy példánya is látható. A lenti képsorok megtekintésével különleges időutazásban lehet részed!