Virtuális sétára invitál a magyarországi autótemetőt felfedező vlogger

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-12, 08:26

Az enyészet nem kímélte a szebb napokat is látott járműveket.

Az Operatőr nevű YouTube-csatornán nemrég feltűnt egy videó, melynek elindítását követően egy magyarországi autótemetőt járhatunk körbe virtuálisan. Az elhagyatott roncstemetőben mindent hátrahagytak az enyészetnek, ami nem kímélte a régmúlt időkre emlékeztető járműveket.

Az autótemető magántulajdonban, elkerített területen található Pest megyében, így magánszemélyek számára sajnos nem látogathatók a rozsdamarta roncsok. A videót a szerző időközben privátra állította, így már nem megtekinthető.

Autóroncs utastere

A magyar youtuber a mára romhalmazzá silányuló modellek mellett egy épületet is körbejár, aki erre is kíváncsi, az várja ki a videó végét. Az egyik kommentelő szerint a bemutatott roncsok között felbukkanó autóbusz valószínűleg egy Ikarus 30-as, amit az '50-es évek elején gyártottak.

„A Nissan a kilincs, meg a kockalámpák alapján amerikai kivitel. Mennyire menő lehetett a '90-es években, és mennyire menő most is a külön magnó-rádió, külön equalizer egy szinttel lejjebb, lépcsőzetesen elrendezve?” – írta egy másik hozzászóló a videó alatti kommentszekcióban.

Ha a kelet-német márka rajongója vagy, ajánlom figyelmedbe Demeter József nevű olvasónk írását, aki elmesélte nekünk, hogyan született meg a Hello Kitty Trabant. Erre a cikkünkre is érdemes rálesni, melyben arról olvashatsz, hogyan épített LEGO-kockákból egy miniatűr 601-es Trabantot egy magyar tervező, név szerint Dankó Péter.

 

YouTube

Kapcsolódó írások

Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.
Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).

További hírek