Végleg eltilthatják a járművezetéstől azt a fiatal férfit, aki ellen közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt emelt vádat Veszprémi Járási Ügyészség.

A 22 éves sofőr 2021. február 11-én, este Litér irányába autózott. Az előtte haladó sofőr ködlámpát használt, emiatt gerjedt haragra a vádlott, aki a fejébe vette, hogy megleckézteti a másikat. Ennek folyományaként a forgalomtól elzárt területen végrehajtott előzés után állóra fékezte kocsiját a körforgalomban. A megelőzött sofőr szintén satuféket nyomott, mivel csak így tudta elkerülni az ütközést. A váratlan manőver miatt egy másik autósnak is bele kellett taposnia a fékbe, illetve oldalra kellett rántania a kormányt, hogy ne ütközzön.

Ezt követően a dühtől tajtékzó büntetőfékező sofőr kipattant a kocsijából, majd odament a mögötte álló sofőrhöz és rángatni kezdte a vezetőülés melletti ajtót, vélhetően verekedést akart kezdeményezni. A kilincs letörésével 40 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

Az ügyben végzett nyomozás során a szakértő arra a megállapításra jutott, hogy a vádlott pszichológiai értelemben véve abszolút alkalmatlan arra, hogy autót vezessen. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől való végleges eltiltására tett indítványt az elkövetővel szemben.

Nyitókép: Depositphotos