7 tipp családi autós kirándulásokhoz

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Javában tombol a nyár, ez pedig együtt jár a családi nyaralásokkal. A WeJustGotBack.com internetes oldal olvasói megosztottak 7 olyan tippet, mellyel simán megy az utazás és senki nem unatkozik a hátsó ülésen.

Társszerző: Hajdu Balázs

Tipp #1: A gyerekek állandóan nyűgösek az autóban. A legutóbbi utazás során kitaláltam nekik egy közös kis projektet. Adtam nekik egy tekercs ragasztószalagot, hogy kettejük közé elválasztót építsenek. Ezzel olyan jól elfoglalták magukat, nevetgéltek, miközben falat építettek maguk közé. Amikor megérkeztünk, a falat egy könnyed mozdulattal el lehetett távolítani. Nem koszoltunk, és a gyerekek is jól szórakoztak közbe.

Tipp #2: Négy gyermekem van, mindegyikük 11 évnél fiatalabb. Amikor autós kirándulásra megyünk, bepakolok egy táskát tele játékkal, hogy az autópályás parkolóban levezessék a felesleges energiát. Van nálunk ugrókötél, felfújható strandlabda, kréta (ugróiskolához). Ja, és mindig van nálam egy olcsó stopperóra, mivel a gyerekeim úgy vannak összerakva, hogy szívesebben futnak el egy fáig és vissza, ha mérem az idejüket.

Utazok.hu - Gyors, kényelmes szállásfoglalás. Hotelek, apartmanok, egyéb szálláshelyek ajánlatai egész Magyarországon online térképes keresővel.

Tipp #3: Az óvodáskorú gyerekeim imádják az olyan éttermeket, ahol van játszósarok. Ha olyan helyre megyünk, ami nem ennyire kimondottan gyerekbarát, visszük magunkkal a saját éttermi szórakoztató csomagunkat. Ez egy egyszerű kis doboz, zsírkrétákkal, foglalkoztató könyvekkel, szókeresőkkel és rejtvényekkel, játékautókkal és kisebb játékokkal. Ez mindig az autóban van, a gyerekek ezáltal kevesebbet nyavalyognak, amíg várakozni kell az étteremben.

Tipp #4: A fiam egyszerűen imádja a rejtvényeket. Mielőtt családi nyaralásra indulunk, összeállítok neki különleges rejtvényeket, ahol az utazással kapcsolatos szavakat kell kitalálnia. A skandomata.hu oldal rejtvénykészítő alkalmazása egyszerű és gyors. Csak begépeled a kívánt megfejtést, a program elkészíti a rejtvényt, melyet neked csak ki kell nyomtatnod. A biztonság kedvéért a puskát is kinyomtathatod!

Tipp #5: Szeretjük elkerülni a nagy forgalmat, illetve a dugókat, ezért az utazásunk bizonyos időtartama a sötétben zajlik. Az iskoláskorú gyermekeknek zseblámpákat, kisméretű olvasólámpákat adunk (imádják azokat a kicsi lámpákat, melyeket nyakláncra vagy kulcstartóra lehet erősíteni). A gyerekek jól szórakoznak, a fény pedig nem zavaró a sofőr számára.

Tipp #6: Itt egy újabb kreatív ötlet a kiránduláshoz. Vegyél egy csomag különböző színű fonalat bármelyik kézművesboltban. A gyerekeim imádják ezeket, nyakláncot, karkötőt tudnak belőlük készíteni.

Tipp #7: Állítsd össze a saját, személyre szabott keresős játékodat. Készíts egy listát 20 olyan dologról, amit valószínűleg látni fogtok útközben: járművek (kamionok, kisteherautók, motorkerékpárok, rendőrautók), állatok (tehenek, kutyák, lovak, madarak), épületek és egyéb útszéli dolgok (istálló, stoptábla, templom, kerítés, híd). Adj minden gyereknek egy példányt. Az nyer, aki először kipipálja mindegyik elemet a listán. A szavakat képekkel is lehet helyettesíteni, ha a gyerek még nem tud olvasni.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

7 dolog, amit feltétlenül tegyél meg, mielőtt nyaralni indulsz a családdal
2018. július 07.
Összegyűjtöttem 7 hasznos tippet, amelyre érdemes időt szánnod annak érdekében, hogy sikeres legyen a családi kirándulás.
10 autós kirándulás Dél-Afrikától Alaszkáig
2018. július 07.
Nem számít, hogy egy Mini Cooper volánja mögött ülsz, vagy egy Bentley Bentayga sofőrjeként élvezed a száguldást, vannak különleges utak a világon, amiket a vezetésért rajongóknak járműtől függetlenül ki kell próbálniuk.

További hírek