1. Tesla S

A Tesla Model S slusszkulcsa egy apró Model S autót formáz, de nem ez benne a legkülönlegesebb.

Tesla slusszkulcs

Hanem az, hogy a szerkezet tulajdonképpen egy miniatűr távirányító, amivel az autó előre és hátra mozgatható anélkül, hogy lenne benne utas.

Jól jöhet ez akkor, ha szűk helyre kell beparkolni, ahol nem tudná a sofőr kinyitni az ajtót. Szerintem mindenkinek eszébe jut néhány olyan szituáció, amikor használta volna ezt a funkciót.

2. Ferrari

Ez a klasszikus formavilágú kulcs tökéletesen visszaadja a Ferrari életérzést, mindamellett, elég feltűnő is ahhoz, hogy messziről kiszúrja bárki, milyen autója van az embernek.

Ferrari slusszkulcs

Persze ez sem valódi kulcs, elég csak zsebre vágni ahhoz, hogy az autót el lehessen indítani. És persze elég elővenni ahhoz, hogy mindenki tudja, a gazdája kétségtelenül egy boldog ember.

3. McLaren 12C Spider

A McLaren szénszálas, ultra könnyű szerkezetén mindössze három gomb van. Ilyen kulcs járt például a 2013-as McLaren 12C Spider sportkocsihoz is

McLaren slusszkulcs

A kütyü használtan is kapható, az eBayen nagyjából 300-350 ezer forintért lehet hozzájutni egy-egy darabhoz, amit azután valamelyik márkakereskedésben tud a vevő átprogramoztatni.

4. 2009-2016 Aston Martin

Az Aston Martin kulcsa valójában semmilyen extra dolgot nem tud, de itt nem is ez, hanem az elegáns dizájn a lényeg, amiben fontos szerepe van az acél és a zafír kristály remek kombinációjának.

Aston Martin slusszkulcs

Egy ilyen kulcs az eBayen 120-160 ezer forintba kerül használtan.

5. Maserati

Maserati kulcsán akkora a kultikus szigony rajza, hogy egészen messziről látni, tulajdonosa milyen luxuskocsival jár.

Maserati slusszkulcs

A szerkezet egyébként klasszikus darab, amiben magát a kulcsot ügyesen elrejtették.

6. Jaeger-LeCoulte az Aston Martinhoz

A Jaeger-LeCoultre AMVOX7 karóra szerintem mindenképp viszi a prímet, mert remek ötvözése két dolognak, amit nagyon szeretek: a luxusórának és az autózásnak.

Jaeger-Lecoulte óra

Az óra eredetileg az Aston Martin DB9 és DBS modellekhez készült, de akkora sikert aratott a klasszikus manuális szerkezet és a slusszkulcs kombinációja, hogy az újabb verzió már bármelyik Aston Martinnal képes együttműködni.

7. Jaguar F-Pace Activity Key

A Jaguar F-Pace Activity Key egy gumi csuklópánt, amit elég az autó hátulján lévő jelvényhez tartani, hogy hogy az ajtók kinyíljanak, vagy éppen bezáródjanak.

Jaguar F-Peace Activity Key

Ahogy a neve is jelzi, a csuklópánt kifejezetten sportoláshoz, túrázáshoz hasznos, amikor az ember félti a slusszkulcsát. Ezt a pántot nem kell féltve őrizgetni, hiszen a csuklóról nehéz elveszíteni, ráadásul strapabíró és vízálló. Mellesleg pedig nagyon vagány is.

8. Pagani

Az olasz Pagani sportautók slusszkulcsa egy miniatűr Pagani autó, ami egyben USB memória is. A céget 1992-ben alapította az argentín Horacio Pagani, székhelye pedig az olaszországi San Cesario sul Panaróban van.

Pagani slusszkulcs

A kulcs nekem kissé furcsa, inkább gyerekes, mint exkluzív, pedig a Pagani autók amúgy igazi műremekek. 

9. BMW 7-es széria

A 7-es BMW-k kulcsa egy színes, érintőkijelzős szerkezet, ami inkább hasonlít okosórára, semmint klasszikus slusszkulcsra. Ezen keresztül az autó fűtését és klímáját előre be lehet kapcsolni, így ha valaki nem fűtött garázsban szállna be télen, akkor sem kell fagyoskodnia.

BMW 7 slusszkulcs

És ami a legjobb: a kis masinával az autó távirányítóként vezérelhető, így egy szűkös garázsba is könnyű beállni vele anélkül, hogy bárki ülne a volánnál.  

10. Volvo mobilalkalmazás

A Volvo az első autógyártó, amelyik a slusszkulcsot sikeresen helyettesítette egy mobilalkalmazással. Mindössze le kell tölteni a cég appját, majd megadni a felhasználói adatokat, ezt követően pedig az autó automatikusan felismeri a tulajdonosát.

 Volvo mobiltelefon alkalmazás

Az alkalmazásban az a nagyszerű, hogy a Volvo később tetszőlegesen bővítheti a rajta keresztül elérhető szolgáltatások körét, ráadásul az sem jelent gondot, ha hirtelen plusz „kulcsra” lenne szükség.

Forrás: