2017. augusztus 03. | 13:16

A sorozat következő részében láthatod, mennyibe kerülne, ha az igazi, teljes körű luxusba szeretnél belekóstolni 10 napra, amit csak egy autó adhat

A felsőkategóriás autók bérlése nem könnyű feladat ma Magyarországon, legalábbis jóval nehezebb az ügy, mint a felső-középkategóriás autók esetében. Szűkös kínálat vagy iszonyatos árak (vagy a kettő egyszerre) jellemzik. Plusz gondolj bele, hogy a gépparkot folyamatosan frissíteni kell, hiszen egy szakadt, „régi” autó nem sugározza azt, amit elvárnál egy felsőkategóriás darabtól. Persze, már megint előjön, hogy kinek mi a régi, főleg, hogy folyamatosan emelkedik nálunk az autók átlagéletkora egy márciusi statisztika szerint 13,9 évesek átlagban a magyar autók. De azóta szerintem kerek 14-re nőtt ez a szám, lévén másfélszer több autót hoznak be az országba, mint amennyit újonnan vesznek, ezek ráadásul jellemzően öregebbek.

Hogy mégis miért lehet szükséged egy luxusautóra, amiért megérné bérelni is egyet? Egyértelmű, a megjelenés és a kényelem miatt, amit más autó nem tudna megadni és vannak körülmények, ahol akár befektetésként is lehet kezelni egy ilyen autó bérlését. Képzeld el a szituációt, hogy egy valóban fontos üzleti tárgyalásra mész, ami akár sorsdöntő is lehet a vállalkozásod számára. Jó lenne olyan világban élni, ahol tényleg csak az számít, hogy mit és hogyan akarsz megvalósítani, de jelenleg az a helyzet, hogy az önmarketing éppolyan fontos. Teljesen más, amikor egy Toyota Avensisből-Honda Accordból (mindkettő egyébként remek autó!) szállsz ki egy üzleti tárgyalás előtt, vagy egy Audi A8-ból.

De ha nem is 10 napra, de rövidebb időre, akár életed 1-1 nagy eseményéhez is megéri kibérelni ezeket az autókat, amiket még inkább felejthetetlenné szeretnél tenni (esküvő, születésnap, stb.). Szóval apropó mindig van, kérdés, hogy mi a szíved vágya!

GS Lexus bérlése

Oké, oké, tudom, a GS-széria nem a csúcs a Toyota luxusmárkájánál, de hát, ha éppen nem talál az ember egy LS 600h L-t, akkor talán a GS is megteszi. Főleg, hogy egyáltalán nem lehet panasz a GS 450h-ra, akkor se, ha látszik rajta, hogy nem a legújabb generációról van szó. De amikor egy 3.5 literes V6-os motor duruzsol a motorháztető alatt és hibrid lévén az elektromos motor is besegít a hátsó kerekek meghajtásába (majdnem 300 LE-ről beszélünk), azt hiszem, nincs miről beszélni.

Itt már nem hiányozhatnak az extrák, mindennél előrébb való a kényelem, az automata váltó nem is kérdés, ez meg is látszik az autó 1865 kg-os saját tömegén, de az 5,9-es gyorsulás 0-ról 100-ra még mindig impozáns.

Akkor mennyi is az annyi, a szokásos 10 napos bérléssel a Bérautókirálynál:

Lexus GS450h kölcsönzés

10 napra 250.000 forintért hajthatod a japán ékkövet, ami kinek sok, kinek kevés, de az autóbérlés világa már csak ilyen. De 2,5 Ford Mondeo áráért kapsz egy 300 LE-s japán csodát, ami a kényelemre lett tervezve, elgondolkodtató!

ML Mercedes bérlése

Kis kakukktojás, amikor egy ML Mercit rakok be a listára, de na: az ML Merci elvileg városi terepjáró, habár valódi terepképességeit inkább megkérdőjelezném. Vagy legalábbis nem láttam még senkit, aki a dzsindzsából egy ML-lel jött volna ki, arra ott vannak a Lada Nivák, egyéb igénytelen, de strapabíró terepjárók. Vagy ha mindenképp Mercedes-életérzés kell, akkor G-osztály, de az mélyen zsebbenyúlós a puruttya terepjárókhoz képest.

Szóval itt van az ML, egy 350CDI 4MATIC, automata váltóval. Ha fontos a megjelenés, de a szedánok helyett a SUV-okhoz vonzódsz, ideális megoldás lehet. Azt se felejtsd el, hogy 2015-ben, azaz két éve leállította a Mercedes az ML-osztály gyártását, helyette inkább a GL-osztályra fókuszálnak. Ezzel együtt valahogy kikopott a köztudatból is a Merciterepjárósmafiavezér-imidzs is, ami csak jó, ha nem azt akarod, hogy kiszállva mindenki Don Corleonénak szólítson és kezet csókoljon.

Mercedes Benz ML 350CDI 4MATIC kölcsönzés

10 nap után 449.000 forintot adnál ki egy ilyen Merci bérlésére, cserébe magasan ülsz, királyi kényelemben.

Mercedes S-osztály bérlése

És akkor jöjjön az autók Mount Everestje, a csúcsok csúcsa! Itt már jobban körbe kellett néznem, de semmiképp nem akartam kihagyni az S Mercit, mert hiába ott az A8 az Audinál, a 7-es sorozat a BMW-nél, de ha feltennék a téma iránt érdeklődőknek a kérdést, hogy melyik a Nagybetűs Prémium Luxusautó, akkor nagy valószínűséggel a Mercedes S-osztálya nyerne. Itt is egy kicsit csalnom kellett, mert a korábban vizsgált autóbérléssel foglalkozó cégek kínálatában nem volt olyan autó, ami elérte volna ezt a szintet. Márpedig, ha végigveszem a bérelhető autókat a 1.0-es Suzuki Swiftól, akkor a krémek krémjét is be kell mutatnom, amivel annyival könnyebb dolgom van, hogy korábban teszteltük az S osztályos Mercedest, mit tud, amikor a Pannonhandel Zrt. kölcsönadta azt.

Egy 2015-ös 350CDI AMG -ről van szó, amibe még egy kis Brabus chiptuning is bejátszik, így 320 LE-t és 700 Nm ad le, ami nem varázsolja sportautóvá, de egy hosszított kivitelű S-Mercitől nem is elvárás ez. Ami földi jót lehetett, belepakoltak ebbe az autóba Stuttgartban, kezdve a négy masszírozós üléstől a multimédiás rendszerig, és a 2,5 milliós Burmester-hangrendszert sem hagyhatom ki a felsorolásból. Ez már az a szint, amit nem adnak csak úgy a keze alá senkinek, az autót kizárólag sofőrrel lehet bérelni, ami még inkább emeli a nívót. Elvégre, ki ne venne komolyan, miután megérkezel az úticélodhoz, egy sofőr által vezetett S350 CDI AMG Mercedesből? Igazi felsővezető-feeling. De jöjjenek a piszkos anyagiak, mennyibe is kerül a Merci bérlése:

Mercedes-Benz S350CDI AMG kölcsönzés

Itt már a legkomolyabb kategóriáról beszélünk, így lehetőséged van akár órákra is kölcsönözni az S350-et, ha mégse egy egész napra lenne rá szükséged. Mivel kizárólag sofőrrel bérelhető az autó, a napi használat is korlátozva van 8 órára, elvégre a sofőrnek is pihennie kell valamikor. De ha 10 napos bérléssel számolunk, akkor a végösszeg magánemberként 761.238 forintra jön ki. Combos összeg, az biztos, de hogy 10 napra belekóstolj, de még mindig olcsóbb, mintha ki szeretnéd fizetni érte a közel 30 milliós árat, ugyanis a jelenlegi 11 Hahu-s hirdetés közül egyik sem olyan, mint ez.

Ha érdekel az ajánlatuk, a PannonHandel honlapján megtalálhatod az elérhetőségeiket és a további feltételeket.