Nos, azok számára, akik nem preferálják a gépi autómosót, a piac több száz, ha nem több ezer féle tisztítószert kínál. Ránézésre elég nehéz eldönteni, hogy melyik éri meg az árát. Mivel jómagam sem szeretem összekarcolni a fényezésem, ezért minden esetben kézi autómosást választok, és a szökőévi egy alkalmat kivéve jómagam végzem el a tevékenységet.

Hogyan is álljunk neki a mosásnak? Ha van kert és slag, akkor nagyon könnyű az ember dolga: vödör, szivacs meg a vegyszerek kellenek csupán. Egy fokkal nehezedik a szitu, ha nincs saját területed az autómosásra, akkor jönnek a klasszikus pénzbedobós, önkiszolgáló mosók. Számomra háromféle vegyszer tűnik elengedhetetlennek, ezeket használtam a tesztvideóban is, nevezetesen a felnitisztító, az általános sampon/szórófejes tisztító és a műszerfalápoló.

Mind a három termékből vásároltam a kínálat legaljáról választva: Prelix márkájú 500 és 1500 forintos tételenkénti árral, kerestem egy már igényesebb csomagolású de még mindig nem a legdrágább kategóriából is, ez volt az Astonish 1500-2500 forintért. A prémium kategóriában a Lotus Cleaning márkát választottam, itt már 2800 és 3900 forint között volt a termékek ára. A részleteket nem szeretném előre lelőni, beszéljen a videó magáért, annyit elárulhatok, hogy néha tényleg arany, ami fénylik!