December 7-től lehet éves autópálya-matricákat vásárolni 2021-es esztendőre

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-12-04, 11:45

Ugyanakkor a 2020-as évre megváltott éves úthasználati jogosultságok még 2021. január 31-ig érvényesek maradnak.

A fizetős gyorsforgalmi úthálózatot gyakran használóknak továbbra is az országos érvényességű éves autópálya-matricák megvásárlását javasolja a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Az állami cég hivatalos körlevelében arról tájékoztat, hogy a teljes 2021-es évre érvényes úthasználati jogosultságok megváltására 2020. december 7. 0 órától lesz lehetőségük az ügyfeleknek.

autópálya

A 2020-as idényre korábban megvásárolt éves autópálya-matricák érvényességi ideje valamennyi kategóriában egységesen 2021. január 31-én éjfélkor lejár, így mindenkinek legkésőbb e dátumig gondoskodnia kell az úthasználati jogosultság megújításáról, amennyiben szükséges. Fontos tudni, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium vonatkozó rendelete értelmében a jövő évi autópálya-matricák díjai emelkednek, az árakról érdemes jó előre tájékozódni.

Az új szabályozással a pótdíjak összege is emelkedik, ám egy új „kiskapunak” köszönhetően az érvényes úthasználati jogosultsággal nem rendelkezők elkerülhetik a halmozott büntetéseket 2021-től. Az árak minden kategóriában ezentúl évente változnak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közreadott fogyasztói árindex alakulásának megfelelően. A 2021. évre vonatkozóan ez 3,9%-os emelkedést jelent.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

autópálya
2020. december 04.
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. már nem engedélyezi ezen matricatípus értékesítését a viszonteladói hálózatán keresztül.
Autók hátulról magyar autópályán
2019. május 03.
Egész hétvégén szünetel az autópálya matrica értékesítése, de büntetni azért fognak, ha nem rendelkezel vele

További hírek