Olvasónk egy ráncfelvarrott Volkswagen T6 vásárlásán gondolkodik, előtte azonban tanácsot kér a márkagurutól.

„Üdv!

Szeretnék én is tanácsot kapni. Egy VW T 6.1 Multivan vásárlása előtt álok: 2,0 literes, 150 lóerős dízel, DSG váltóval. Mire kell figyelnem vásárláskor?

Válaszát előre is köszönöm!

Tibor"

A kép illusztráció

Annak érdekében, hogy minél hasznosabb és szakszerűbb választ adjunk, felkerestük Orosz Krisztiánt, a VW-csoportos autókra szakosodott Doni Motors szerviz vezetőjét, aki elmondta tapasztalatait a típusról.

Krisztián azzal kezdte, hogy a Volkswagen T6 Multivan egy nagyon jó példány, megfelelő karbantartással nem lehet baj vele. Mindössze egy gyenge pontot említett a hajtásláncban.

A 7 sebességes DSG váltónál a jobb oldali féltengely kihajtása szokott kikopni. Ennek a javítása viszont nagyon drága is tud lenni, adott esetben a váltócsere sem elképzelhetetlen ilyenkor.

Azonban ha ezt az alkatrészt is ellenőrzik a vásárlás előtt és a karbantartások során, esetleg még a kiverődött zsírt is pótolják, akkor nem lesz ezzel sem probléma. Jellemzően nagyobb, 300 ezer kilométer feletti futásnál jelentkezik ez a hiba egyébként a T6 Multivan esetében.

Amennyiben érdekel, mi a véleménye Krisztiánnak a V6 dízel Touaregről, akkor ezt a cikket is érdemes elolvasnod.

Volkswagen