2024. február 07. | 09:48

Ahogy minden évben, most is megnéztük, melyek az itthon legkevesebb pénzből megvásárolható új autók a piacon. Nem a luxusélet velejárói, de A-ból B-be ezek is elviszik az embert.

Következő

Talán nem meglepő, hogy az új autók listaárai a forint hullámzására és az egyre több – kötelező biztonsági – „alapáras” extra miatt évről évre emelkednek. Tavalyi listánkon még 4,44 millió forintért lehetett hazavinni az ország legolcsóbb autóját nulla kilométerrel, míg a hetedik legolcsóbb 5 969 000 forint volt év elején.

Már év végére is változtak az árak, azonban „új év, új árszabás” alapon megnéztük, mit módosítottak az importőrök 2024-re. Egyáltalán ugyanaz a hét modell került-e a toplistára, mint korábban?

Talán nem meglepő, de általánosságban a piac legkisebb autói a legolcsóbbak. Az olyan népszerű gyártók, mint a Dacia vagy a Suzuki persze ezúttal is képviseltetik magukat, ám akadnak árváltozások és ebből adódó átrendeződések.

Szomorú, de 5 millió forint alatt nem igazán van választék, illetve ami akad, az is erősen fapados. Persze sokan a garancia és az új autó illata miatt inkább a megbízhatóság mellett teszik le voksukat, mintsem egy megkérdőjelezhető előéletű, 10-15 éves használt modell mellett.

A lista összeállításakor nem kifutó, extra kedvezménnyel ellátott egy-egy darabról van szó, hanem jelenleg magán ügyfeleknek rendelhető, bruttó vételárú példányokról. Következzen tehát a jelenleg elérhető hét legolcsóbb új autó Magyarországon az importőrök januári listaárai alapján.

Következő
Borítókép: Dacia