2021. március 19. | 12:40

A fejlesztés során a felhasználók véleményét is figyelembe vették a szakemberek.

Az Útinform teljesen megújult weboldalát böngészve mostantól még gyorsabban és hatékonyabban tájékozódhatnak a járművezetők a magyar utakon bekövetkező közlekedési eseményekről. A folyamatosan frissülő, közlekedési információkat nyújtó szolgáltatás az ígéretek szerint ezentúl egy felhasználóbarát, korszerű felületen érhető el.

A honlap a már ismert funkciókon felül új lehetőségekkel is bővült, ilyenek például a mobilverzióban megtalálható hangos közlekedési hírek vagy az aktuális térképes információk látványos, szabadon variálható megjelenítése.

A közutas szakemberek a teljes egészében belső fejlesztéssel megvalósított projekt során a felhasználói szokásokra és a beérkező véleményekre is tekintettel voltak. Így a mobilra optimalizált megjelenés, valamint a szöveges hírek azonnali elérhetősége került fókuszba a fejlesztés során.

Az utinform.hu-t felkeresők a főoldalon szöveges és térképes formában egyaránt könnyedén, gyorsan tájékozódhatnak az aktualitásokról és akár konkrét településre vagy autópályára, útra is szűkíthetik az információkat. Fontos újdonság, hogy az aktuális korlátozásokról szóló hanganyagok mostantól egy gombnyomással meghallgathatók mobilon.

A Magyar Közút közlése szerint a megújult weboldal térképén átláthatóbban jelennek meg a részletes és hivatkozható információk

  • a korlátozásokról,
  • a határátkelőkről,
  • a gyorsforgalmi utak mentén található pihenőparkolókról,
  • a kompokról és a pontonhidakról,
  • illetve a 32 ezer kilométernyi országos közút mentén kihelyezett webkamerák képeiről is.

A közútkezelő továbbra is arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, korlátozásokról az Útinform oldalán, hogy az optimális útvonalukat előre megtervezhessék és időben értesüljenek az esetleges úton folyó munkákról, torlódásokról, ezzel is elkerülve a balesetveszélyes helyzeteket.

Útinform

Magyar Közút

MTI