Aki pedig rendszeresen indul el otthonról kora reggel autóval, az tudhatja, mivel jár ez: igen, a reggeli kapkodás közepette még az autót is ki kell valahogy kaparni a jég alól.

Persze ez nem jelenthet gondot, ha minden szükséges eszközünk megvan ahhoz, hogy könnyen és gyorsan végezzünk a folyamattal. Az Alza oldalán szerencsére minden beszerezhető, ami ilyenkor segíthet, így pillanatok alatt felkészülhetünk a fagyos reggelekre.

De hogy lehet a legegyszerűbben megszabadulni a fagyástól?

  • Első körben a jégoldó spray használatát javasolnánk. Egyszerűen fújjuk végig vele az ablakokat, külső visszapillantókat, várjunk pár percet, és a készítmény le fogja oldani a jeget a felületekről. Az a spray olyan összetevőkből áll, amik könnyen és gyorsan olvasztják a jeget, így, ha minden jól megy, és jó minőségű jégoldót választottunk, különösebb nehézségek és kaparászás nélkül le tudjuk majd szedni, hogy újra kilássunk az ablakokon.
  • A következő lépés a jégkaparó. Ha használtunk jégoldót, akkor szó szerint kaparni annyira nem kell vele, de ezzel az eszközzel tudjuk a legkönnyebben és leggyorsabban eltávolítani a sprayvel feloldott jeget. A kaparóval pillanatok alatt megtisztíthatjuk az ablakokat. Hogy a szélvédő minden pontját kényelmesen elérjük, érdemes nyeles verziót választani, így nem kell a tiszta kabáttal felhasalni a motorháztetőre – munkába indulva ez nem utolsó szempont.
  • Gondoljunk a párára! Ha a jégtől meg is szabadultunk, a párásodás attól még okozhat gondot. Az autó fűtését kapcsoljuk be, és irányítsuk a fújást a szélvédőre, így eltűnik a pára, és semmi sem fogja zavarni a kilátást.
  • A fagyás elleni védelemre gondoljunk akkor is, amikor ablakmosó folyadékot választunk! A fagyállós típusok szintén segíthetnek abban, hogy könnyen lepucoljuk a szélvédőt, és lehetőleg maga a folyadék se fagyjon bele a tartályba.

A reggeli készülődést lényegesen lerövidíthetjük a megfelő eszközök használatával - szerezzük be őket még időben!