Pető Attila Kreszprofesszor harminc éve oktatja a közlekedési szabályokat és akit ő készít fel a vizsgára, aligha bukik meg. Ezúttal te is próbára teheted magad, ha megválaszolod a kérdéseket és megvárod a megoldásokat a videó végén.

Pető Attila Kreszprofesszor ismeretterjesztő sorozatában olyan tipikus közlekedési helyzetekről esik szó, amelyeket pontosan kell ismerni a jogosítvány megszerzéséhez, ennek ellenére sokan több éves vezetési rutinnal is elbizonytalanodnak, amikor egyenrangú kereszteződéshez érnek, ha villamosvágányra kell hajtaniuk, vagy akár értelmezniük kell egy-egy ritkább KRESZ-táblát.

A "Végre értem a KRESZ-t" sorozatban eddig elsősorban a kereszteződésekkel kapcsolatos tudnivalókat ismerhettük meg, most itt az idő egy kis megmérettetésre. A Kreszprofesszor ebben a filmben összegyűjtött hét olyan vizsgafeladatot, amelyek az elsőbbségadáshoz kapcsolódnak, és persze nem a legkönnyebbek.

Te meg tudnád ezeket oldani? Ha nem, sincs baj, mert mindegyik teszt megoldáshoz magyarázatot is fogsz kapni az alábbi videóban.