péntek - 2023. szeptember 29.
14.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megtetszett az Opel Adam, jó lehet első autónak?

Ildikó beleszeretett a kisautóba, vásárlás előtt azonban az Opel-guruhoz fordul tanácsért.

„Kedves Alapjárat csapata!

Nagyon megtetszett külsőre az Opel Adam, most szeretném az első autómat megvenni, egy 2013 körüli évjáratra gondoltam. Főleg városban használnám. Az 1,2-es, 70 lóerős motor mennyire megbízható? Mikre kell figyelni egy ilyen autónál típushibák szempontjából?

Köszönöm a választ:

Ildikó"

A kép illusztráció

Ahhoz, hogy minél pontosabb választ tudjunk adni a kérdésre, felkerestük Kis-Tót Vincét, a Csergő Opel Alkatrész és Szerviz Centrum szervizvezetőjét, aki kifejtette, milyen tapasztalatokat szereztek eddig az Adam ezen kivitelével kapcsolatban.

Az A12XEL motor esetében elő szokott fordulni a szelepfedél hibája, valamint olykor a gyújtótrafókkal is a kelleténél gyakrabban van probléma. Vince tapasztalatai szerint az Opel Adam vízpumpájánál is tud szivárogni idő előtt a hűtőfolyadék, valamint a terelőlemez hajlamos a törésre.

Az Easytronic váltó olykor kapcsolási bizonytalanságokat produkál, ez is bosszantó tud lenni. Szintén érdekes hiba, hogy az ablaktörlő lapátjai összeakadhatnak.

Találkozott már hibával a kormánymű kapcsán is, a beltérben pedig az okozhat fejtörést, hogy a belső levegőkeringetés adja meg magát.

Opel
Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, melyik minden idők 10 legjobb autós filmje, itt a válasza! A '70-es évek olcsó, de szép kupéja: Alfa Romeo Alfetta GTV

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!