Mobilos alkalmazás váltja a kárbejelentő lapot 2019-től

Tóth Balázs
Közzétéve:
2018-12-22, 20:14

Könnyebb és gyorsabb lesz a baleseti szituációk rögzítése

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a biztosító társaságokkal karöltve új alkalamazást fejlesztett a kárbejelentések megkönnyítése érdekében - hangzott el a MABISZ kilencedik alkalommal megtartott biztosításszakmai konferenciáján.

Csütörtökön pandurics Anett, a MABISZ elnöke hangsúlyozta, a digitalizációnak jelentős szerepe van a szektorban. Bár eddig is voltak biztosító társaságok, amelyek lehetővé tették a digitális kárbejelentést, immáron egységesített felületen lehet majd ezt megtenni 2019 januárjától.

Az alkalmazás fő előnye a könnyű kezelhetőség, mely lerövidítheti a kárbejelentés idejét, és azok feldolgozását is leegyszerűsíti. A baleseti szituáció lerajzolása helyett különböző előre rögzített helyzetek ábrái között lehet választani, a hírek szerint azok szerkesztése nem lesz bonyolult.

Kárbejelentés rajz
Könnyebb lesz a baleseti szituació megalkotása

A kárbejelentést követően e-mailben megkapják az érintettek a kárbejelentőt pdf formátumban. Ezt követően a biztosító társaságok felveszik a kapcsolatot a bejelentőkkel.

Egy 8000 fős felmérés alapján a 18-34 éves korosztály 62%-a akár a közösségi médiában használt adataikat is rendelkezésre bocsáttanák a biztosítóknak személyre szabott szolgáltatásért és árazásért cserébe.

A papíralapú nyomtatványt, azaz a "kék-sárga" papírt sem kell a szemétbe hajítani, hiszen természetesen a papíralapú megoldást is elfogadják a biztosítók.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek