Mobilos alkalmazás váltja a kárbejelentő lapot 2019-től

Tóth Balázs
Közzétéve:
2018-12-22, 20:14

Könnyebb és gyorsabb lesz a baleseti szituációk rögzítése

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a biztosító társaságokkal karöltve új alkalamazást fejlesztett a kárbejelentések megkönnyítése érdekében - hangzott el a MABISZ kilencedik alkalommal megtartott biztosításszakmai konferenciáján.

Csütörtökön pandurics Anett, a MABISZ elnöke hangsúlyozta, a digitalizációnak jelentős szerepe van a szektorban. Bár eddig is voltak biztosító társaságok, amelyek lehetővé tették a digitális kárbejelentést, immáron egységesített felületen lehet majd ezt megtenni 2019 januárjától.

Az alkalmazás fő előnye a könnyű kezelhetőség, mely lerövidítheti a kárbejelentés idejét, és azok feldolgozását is leegyszerűsíti. A baleseti szituáció lerajzolása helyett különböző előre rögzített helyzetek ábrái között lehet választani, a hírek szerint azok szerkesztése nem lesz bonyolult.

Kárbejelentés rajz
Könnyebb lesz a baleseti szituació megalkotása

A kárbejelentést követően e-mailben megkapják az érintettek a kárbejelentőt pdf formátumban. Ezt követően a biztosító társaságok felveszik a kapcsolatot a bejelentőkkel.

Egy 8000 fős felmérés alapján a 18-34 éves korosztály 62%-a akár a közösségi médiában használt adataikat is rendelkezésre bocsáttanák a biztosítóknak személyre szabott szolgáltatásért és árazásért cserébe.

A papíralapú nyomtatványt, azaz a "kék-sárga" papírt sem kell a szemétbe hajítani, hiszen természetesen a papíralapú megoldást is elfogadják a biztosítók.

Forrás:

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.
G-osztály három emeletet zuhant
2019. január 08.
Három emeletet zuhant egy új Mercedes-Benz G-osztály Los Angelesben - azt már tudni lehetett, hogy a G-Wagen sokat kibír, de ez azért már neki is sok volt
Egy baleset utáni törött autó és annak sofőrje
2019. január 14.
Egy balesetre nem lehet felkészülni, de az azt követő ügyintézésre igen. Az E-kárbejelentő egy hasznos alkalmazás, ami minden autós segítségére válhat!