2023. április 04. | 07:49

Egy nemzetközi program alapján áprilisban egy egész napos sebességmérő akció lesz és te döntheted el, hogy pontosan hol.

Érdemes különbséget tenni gyorshajtás és gyorshajtás között. Már az is csökkenti a biztonságot, ha 90-es szakaszon 100-110-es tempót megyünk, de vannak az egészen veszélyesek, akik simán 160-180-nal tepernek főútvonalakon.

Jellemzően nekik is megvan az a szakasz, ahol tolják neki nem törődve másokkal és biztos sokan megjegyezték már: ezt bezzeg miért nem mérik a rendőrök!? Ha szeretnéd, most mérni fogják.

Ugyanis hamarosan indul az európai ROADPOL kezdeményezés itthoni hulláma is. Ez a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi államból származó ötlet, aminek a neve Speedmarathon és a lényege, hogy rendőreink ott fognak sebességet mérni, ahol mi szeretnénk.

Ez a rendszer hozzánk is eljutott és már április 4-én leadhatod a szavazatodat annak kapcsán, hogy hol szeretnél traffipaxot látni. 11 órától egészen április 10-én 12 óráig küldhetsz ezzel kapcsolatban e-mailt.

Ha ezt megteszed és veled együtt még néhányan úgy gondolják, hogy ugyanott szeretnék elhelyezni a traffit, akkor esélyes, hogy az akció napján cselekedni fognak a hatóságok. Ha eldőltek a helyszínek, akkor ott a rendőrség április 21-én reggel 6 órától, 22-én szintén reggel 6 óráig mér majd, tehát 24 órán keresztül folyamatosan.

A beérkezett e-mailek alapján a rendőrség vármegyénként meghatározza majd a helyszíneket, illetve minden Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatba kerül. Ha érdekel a dolog és tennél környezeted biztonságáért, akkor az alábbi címeken jelezheted a rendőrségnek, hogy hova telepítsenek traffipaxot 24 órára.

Budapest: speedmarathon@budapest.police.hu

Bács-Kiskun vármegye: speedmarathon@bacs.police.hu

Baranya vármegye: speedmarathon@baranya.police.hu

Békés vármegye: speedmarathon@bekes.police.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: speedmarathon@borsod.police.hu

Csongrád vármegye: speedmarathon@csongrad.police.hu

Fejér vármegye: speedmarathon@fejer.police.hu

Győr-Moson-Sopron vármegye: speedmarathon@gyor.police.hu

Hajdú-Bihar vármegye: speedmarathon@hajdu.police.hu

Heves vármegye: speedmarathon@heves.police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye: speedmarathon@jasz.police.hu

Komárom-Esztergom vármegye: speedmarathon@komarom.police.hu

Nógrád vármegye: speedmarathon@nograd.police.hu

Pest vármegye: speedmarathon@pest.police.hu

Somogy vármegye: speedmarathon@somogy.police.hu

Tolna vármegye: speedmarathon@tolna.police.hu

Vas vármegye: speedmarathon@vas.police.hu

Veszprém vármegye: speedmarathon@veszprem.police.hu

Zala vármegye: speedmarathon@zala.police.hu

Azt azért semmiképpen sem szabad elfelejteni, hogy Magyarországon a legtöbb személyi sérüléssel járó balesetért még mindig a gyorshajtás a felelős. Nem véletlen, hogy ilyen programokra is szükség van az hazánkban, hiszen korábban egy videóban is boncolgattuk, hogy Magyarország a gyorshajtók országa.

Depositphotos