Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szemléletes videón mutatja be a Magyar Közút, mi a baj a nappali menetfényekkel

2023. január 13. | 08:01

Sokan nem is tudják, hogy olykor nem is látszódnak az utakon.

Sokszor leírtuk már mi is, mi a helyes használata az egyes világító berendezéseknek, ahogyan arról is szó esett, hogy miért irritáló, ha valaki indokolatlanul használja a ködlámpáját.

Egy szintén fontos probléma, amikor néhányan úgy közlekednek szürkületben, sötétben vagy ködben (jellemzően modernebb autókkal), hogy csak a nappali menetfényt használják. Ez nem csak azért probléma, mert így adott esetben nem látják az utat és a forgalmat megfelelően, hanem mert sok modellnél ilyenkor nem kapcsol fel a hátsó helyzetjelző, így ők sem látszódnak az úton rendesen.

Ez legtöbbször abból fakad, hogy a fényszóró automata üzemmódban van az autójukban, ám ez a rendszer nem mindig méri fel megfelelően a helyzetet, és sokszor nem kapcsolja fel a tompított fényszórót, amikor pedig már kellene.

Ezt egy jól szemléltető videót készített a Magyar Közút, ahol egy, a ködbe kiválóan beleolvadó szürke Opel Astrán mutatják be, miért fontos, hogy megfelelően haszánáljuk a világító berendezéseket.

Főleg ilyenkor fontos ez, amikor a téli időszakban gyakoribbak a ködös reggelek és esték, sűrűn esik az eső vagy adott esetben havazik.

Magyar Közút Instagram
Még mindig a Toyota a világ legnépszerűbb márkája, itthon is a második helyen állnak A svédek felfedezése durván felpörgetheti a villanyautó-gyártást

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!