Technikusi képzést indít a ThyssenKrupp!

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Jászfényszarun épül új tanműhely a német ThyssenKrupp konszern által, ahol világszínvonalú technológiákat ismerhetnek meg a tanulók.

Több mint száz diák vesz részt a szeptemberben induló képzésen, ahol a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrummal oktatási együttműködésben a technikusi képzés keretein belül digitális- és impulzustechnikát oktatnak majd. A Jászfényszaru Ipari Centrum Vállalkozói Házában helyet kapott tanműhelyben 6 munkaállomáson 12-12 fős csoportok dolgoznak, a jól teljesítő fiatalokat pedig, szakmai utazással és pénzbeli juttatással is motiválják a további ismeretek elsajátítására. A tanműhely valamennyi költségét -  szállítás, kiegészítő étkezések -  a ThyssenKrupp fedezi.

ThyssenKrupp Győr

Nem csak ebben merül ki a ThyssenKrupp jelenléte Jászfényszarun, ugyanis a jövő évtől kezdve magyar mérnökök tervezte elektromechanikus kormányrendszereket (C-EPS) és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt. A több mint 30 milliárd forintos beruházással épülő gyár kivitelezése hamarosan befejeződik, a vállalat várja a szakemberek jelentkezését, esztergálás, szerelés, forgácsolás, hőkezelés területein. Emellett méréstechnikusokra, logisztikus munkatársakra, karbantartókra és mérnökökre is igényt tartanak, mivel közel 500 munkahelyet teremtenek majd.

Thyssenkrupp Karrierlehetőség ITT!

A ThyssenKrupp világszerte 16 telephelyen működik, egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. A prémium autók nagy része a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatóak a ThyssenKrupp hajtómű alkatrészei. A lichtensteni központú cég budapesti leányvállalatként 1999 óta foglalkozik személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztéséve. A budapesti bővülés mellett 2012 óta vidéki helyszínekkel is erősíti magyarországi jelenlétét, Győrben komplett futóműveket állítanak össze az Audi Hungária Motor Kft. részére. Debrecenben csavarrugó- és stabilizátor üzeme ettől az évtől kezdve szolgálja ki a neves autóipari vállalatok igényeit.

Forrás:

Gondola

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Autós állások márkakereskedőknél
2017. július 07.
Összeszedtem néhány magyarországi autó márkakereskedés, gyártó állásajánlatait! Aki érdeklődik az autók iránt és épp munkát keres, mindenképp nézzen körül itt!
Autós álláshirdetések - 2017. augusztus
2017. augusztus 08.
Az internet mindig tartogat lehetőségeket azoknak, akik autókkal kapcsolatos munkát keresnek. Ha szereted a járműveket és épp állás után kutatsz, ez a cikk hasznodra válhat!

További hírek