Több mint száz diák vesz részt a szeptemberben induló képzésen, ahol a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrummal oktatási együttműködésben a technikusi képzés keretein belül digitális- és impulzustechnikát oktatnak majd. A Jászfényszaru Ipari Centrum Vállalkozói Házában helyet kapott tanműhelyben 6 munkaállomáson 12-12 fős csoportok dolgoznak, a jól teljesítő fiatalokat pedig, szakmai utazással és pénzbeli juttatással is motiválják a további ismeretek elsajátítására. A tanműhely valamennyi költségét -  szállítás, kiegészítő étkezések -  a ThyssenKrupp fedezi.

ThyssenKrupp Győr

Nem csak ebben merül ki a ThyssenKrupp jelenléte Jászfényszarun, ugyanis a jövő évtől kezdve magyar mérnökök tervezte elektromechanikus kormányrendszereket (C-EPS) és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt. A több mint 30 milliárd forintos beruházással épülő gyár kivitelezése hamarosan befejeződik, a vállalat várja a szakemberek jelentkezését, esztergálás, szerelés, forgácsolás, hőkezelés területein. Emellett méréstechnikusokra, logisztikus munkatársakra, karbantartókra és mérnökökre is igényt tartanak, mivel közel 500 munkahelyet teremtenek majd.

Thyssenkrupp Karrierlehetőség ITT!

A ThyssenKrupp világszerte 16 telephelyen működik, egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. A prémium autók nagy része a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatóak a ThyssenKrupp hajtómű alkatrészei. A lichtensteni központú cég budapesti leányvállalatként 1999 óta foglalkozik személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztéséve. A budapesti bővülés mellett 2012 óta vidéki helyszínekkel is erősíti magyarországi jelenlétét, Győrben komplett futóműveket állítanak össze az Audi Hungária Motor Kft. részére. Debrecenben csavarrugó- és stabilizátor üzeme ettől az évtől kezdve szolgálja ki a neves autóipari vállalatok igényeit.

Forrás:

Gondola