2023. október 05. | 15:20

Felújítások miatt az M0-s autóút és az M7-es autópálya találkozásánál teljes útzárra lehet számítani.

Nemrég felújítási munkálatok indultak el Budapest körül a gyorsforgalmi úthálozaton. Ennek részeként a felújítás most elérte az M0-s autóút és az M7-es autópálya csomópontját.

Ez nyilván jó hír mindenkinek, hiszen az M7-es autópálya bizonyos szakaszain már a vállalhatatlan, autópályához nem méltó szintet érte el az úthibák miatt. Ám egy napot be kell áldoznunk ezért a megújulásért.

Ez pedig egy október 7-e, szombat, amikor a Magyar Közút várhatóan egész napra lezárja a csomópontot. Erről táblák, sebességkorlátozások és feliratok tájékoztatják majd az autósokat ebben az időszakban.

A lényeg, hogy az M1-es autópálya felől érkezők az M0-ról a gyűjtő-elosztó autópályarészre nem tudnak majd felhajtani az M7-es találkozásánál. Ez a lezárás pedig mind a két irányban érvényben lesz.

Akinek mégis erre van dolga, az az M0-s autóút diósdi csomópontján keresztül tud majd felhajtani az M7-esre. Viszont ha minden jól megy, akkor a felújítás teljes útzárat követelő szakasza a koraesti órákban véget ér, és feloldják a lezárást.

Korábban egyébként már vezettek be egy korlátozást az M7-es autópályán a felújítások miatt. Itt a Balaton felé haladó oldalhoz tartozó gyűjtő-elosztó szakaszt lezárták és egyelőre úgy is hagyták.

Emiatt pedig Budapest irányából az M0-s autóútra egyik irányból sem lehet átmenni, illetve 8103-as jelű út Érd észak irányába sem lehet majd felhajtani. Ezen időszak várhatóan október 16-ig tart majd, addig az M0-s autóutat Pest felől az M1-es autópályán keresztül lehet megközelíteni a gyorsforgalmi hálózaton.

Forrás: Magyar Közút
Google Street View