szombat - 2023. február 04.
4.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újabb Vectrát vennék, csapda az 1,8-as benzines?

2023. január 15. | 08:35

Olvasónk B-ből ülne C-Vectrába, az Opel-szakértő pedig válaszol a kérdésekre.

„Kedves Alapjárat!

1,6-os B Vectráról szeretnék C-re váltani, az 1,8-as, 122 lovas kivitel lenne ideális számomra. Tudtok mondani néhány olyan dolgot, amire mindenképp figyelni kell ezeknél?

Köszönom a választ.

Gábor"

A kép illusztráció

Ahhoz, hogy minél pontosabb választ tudjunk adni a kérdésre, felkerestük Kis-Tót Vincét, a Csergő Opel Alkatrész és Szerviz Centrum szervizvezetőjét, aki kifejtette, milyen tapasztalatokat szereztek eddig a Vectra ezen kivitelével kapcsolatban.

A Z18XE kódú motornál jellemző hiba az olajfogyasztás és a főtengely hosszirányú lógása. A termosztáttal is szoktak gondok adódni, szivároghat a hűtőfolyadék. Az ECU-val is az átlagosnál többször van gond, valamint a folytószelep hibája sem ritka.

El tud repedni a kipufogócsonk, a hűtőfolyadék pedig a fűtéscsőnél is szivároghat. Az elektromos rendszerrel is sűrűn van gond, a CIM modul hibája a duda és a világítás legkülönbözőbb problémáit tudja felvonultatni. A xenon lámpa is beletartozik a típushibák körébe.

A szervokormány szivattyúja is egy gyenge pont, ahogyan az F17-es váltó tengelyének vége is, ami hajlamos eltörni. A beltérben a fűtéskapcsoló szokott olykor kontakthibás lenni.

Vince ezek ellenére jó választásnak tartja ezt a típust, ám azt észben kell tartani, hogy ezek az autók már nem fiatalok. Felmerülhet a korrózió is, így vásárlás előtt alaposan át kell vizsgálni a kiszemelt példányt.

Opel
F1: Ez volt az 5 legjobb futam 2022-ben Egy férfi kipróbálta, hogyan reagál az utca népe, ha ittasnak látszó állapotban próbál meg beülni a volán mögé - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!