2023. november 09. | 07:52

Közölte a fővárosi rendőrség, hogy mi lett az eredménye az októberben tartott 64 közlekedésrendészeti razziának.

Októberben sem álltak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság kerületi kapitányságai és a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei. Összesen 64-szer razziáztak a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, a „driftelések” és az engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása céljából.

Az ellenőrzések során nem csak rendőrautókat és motorokat, de civil járműveket is alkalmaztak. A sebességméréseket statikusan és mozgó járművekből is folyamatosan végezték.

Októberben összesen 506 esetben intézkedtek a fővárosi egyenruhások, ezek közül 157-szer gyorshajtás miatt osztottak ki helyszíni bírságot, 55 sofőr pedig közigazgatási bírságot kapott, 2 esetben jegyzőkönyvet is felvettek a gyorshajtás súlyossága miatt. További 601 autósról pedig drága fotót készítettek, ők csekken kapják meg a bírságukat a sebességtúllépés miatt. Így egy hónap alatt összesen több mint 800 autóst kaptak gyorshajtáson.

19 sofőrt driftelés miatt kapcsoltak le, két ember ellen szabálysértési feljelentést is tettek. További két autóst szintén feljelentettek engedély nélküli autóátalakítás miatt.

Sajnos ittas sofőrökből is volt bőven, 20 embert kaptak el azért, mert alkohol által befolyásolva ült a volán mögé, két autóst pedig bódult állapotban találtak a sofőrülésben. Összesen 17 embert állítottak elő mintavételre októberben.

Egy ember körözés miatt akadt horogra, 17 sofőrt pedig jellemzően olyan vétségekért állítottak elő, mint az eltiltás hatálya alatti vagy az engedély nélküli vezetés. A BRFK rendszeresen tart és a jövőben is rendszeresen fog tartani hasonló közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, valamint külön célellenőrzéseket a többi közlekedőre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrésére.

Police.hu