2023. szeptember 05. | 14:57

Figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését, és ráhajtott a sínekre, miközben jött a vonat.

A debreceni rendőrök most fejezték be a nyomozást egy 2022 szeptemberében történt esettel kapcsolatban. Az ügy adatai szerint egy 58 éves férfi a közúton közlekedett traktorjával, amelyre egy pótkocsit is kapcsoltak.

A férfi olyan 13 óra körül haladt el a Bocskaikert mellett a Pacsirta úton, amikor jött egy vasúti átjáró. Itt fénysorompó jelezte a közlekedőknek, hogy tilos az átjárás, mert jön a vonat.

A traktoros ezt figyelmen kívül hagyta, és a közeledő személyvonat ellenére a sínekre hajtott. Az ütközés során munkagépének az eleje teljesen leszakadt.

Ennek ellenére ő sem sérült meg a balesetben, pont ahogy a vonaton utazó emberek sem. Nekik és összesen 2800, a vonalon közlekedő utasnak csak bosszúságot okozott az a több órás kiesés, amit a traktoros puszta figyelmetlenségéből fakadóan okozott.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrök szakértőket is bevontak a vizsgálatba. Emellett a traktor vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki az üggyel kapcsolatban.

A rendőrség nyomozást folytatott a férfi ellen közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Emellett felelnie kell majd vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetése miatt.

Az üggyel kapcsolatos iratokat a rendőrség megküldte az illetékes ügyészségnek. Innentől a férfi ügye egy vádemeléssel folytatódik az elkövetkezendő egy éven belül és végül bíróság dönthet az ítéletről.

Korábban egyébként egy videóban már foglalkoztunk azzal, hogy mennyi ember hajt felelőtlenül a vasúti átjárókra.

Police.hu