2023. június 03. | 18:00

A rendőrök szabadították ki az állatot, amely komoly pusztítást végzett a Subaru Outback hátsó szekciójában.

Érdekes riasztást kapott az amerikai Nevada államban lévő Washoe megyei rendőrség. A hatóság szakembereinek egy Subaru Outback típusú járműben rekedt medvét kellett kiszabadítaniuk.

A járőrök rövid gondolkodás után egy hosszú kötelet rögzítettek a hátsó ajtó kilincséhez, majd egy megfelelő távolságból kifejtett rántásra az ajtó kinyílt, a medve pedig szabadon távozhatott.

Az eset pontos körülményeit nem ismerjük, a helyiek elmondása alapján ilyesmi arrafelé gyakran előfordul. Mackó koma jelentős pusztítást végzett a Subaru hátsó szekciójában. Az egyik fejtámlát és az ajtó belső panelét leszakította, az ülés azonban le volt hajtva, így legalább a bőrborítás megmenekült.

„Tavasszal komoly aktivitás mutatkozik a medvepopulációban. A mostani eset emlékeztetőül szolgálhat a lakosság számára: a természeti csodák élvezete közben is legyenek körültekintőek” – áll a helyi sheriffiroda közleményében.

A hatóság munkatársai figyelmeztették a lakosságot, ne hagyjanak ételt az autóban, ne szemeteljenek, ügyeljenek az illatot kibocsájtó dolgokra, hiszen ezek könnyedén közelebb csalogathatják a macikat.

Úgy tűnik, a medvék kedvelik a Subarukat. 2018-ban már írtunk egy hasonló esetről, akkor egy nő talált egy macit az autójában. A kocsiban hagyott fogyasztási cikkek is komoly veszélybe sodorhatják a járművek tulajdonosait. Erre kiváló példa az a Kanadában lejátszódott történet, melyben egy medve 69 darab dobozos üdítőt fogyasztott el.

Pixabay