2023. június 01. | 14:21

Egy parkoló autóban aludt, amikor jöttek a rendőrök és ellenőrizték.

Még csak most sikerült vádat emelni abban a 2021-es ügyben, amikor a rendőrök egy drogos férfit fogtak egy parkolóban. Az iratok szerint először augusztus 30-án ült autójába egy komáromi parkolóban.

Vitte magával a nem sokkal korábban vásárol metanfetaminját és amfetaminját. Ezeknek egy részét bevette, a többit magánál tartotta. Viszont amikor jöttek a járőrök és látták, hogy alszik, akkor felébresztették. Ekkor átvizsgálták és megtalálták nála a maradék kábítószert, amit lefoglaltak.

Ezt követően még 2021-ben, de már annak decemberében a férfi ismét vásárolt különböző szereket. Most marihuánája is volt a metanfetamin mellé, amelyekből szintén fogyasztott.

Ekkor már Kapuváron tartózkodott és itt is lebukott egy rendőri ellenőrzés során. A nála lévő kábítószer háromszor annyi volt, mint a jogszabályilag meghatározott jelentős mennyiség felső határa.

Nem segített a helyzetén, hogy büntetett előéletű és korábban is voltak ügyei. Például 2019-ben két év felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélték szintén kábítószer birtoklása miatt.

Most sem voltak vele elnézőbbek az ügyészségen. Jelenleg a Komáromi Járásbíróság indítványozza az elkövetőt börtönbüntetését és közügyektől eltiltását, továbbá a lefoglalt kábítószer elkobzását.

Magyarország Ügyészsége, Depositphotos