2023. április 27. | 11:17

A fiatal férfi még közlekedő autósokat is megállított, hogy aztán felmásszon a tetejükre.

Az ügyészség most jutott annak a 2022 nyarán történ ügynek a végére, melyben több autó is megrongálódott. Ugyanis egy fiatal férfi kábítószerfogyasztás után pszichotikus tüneteket produkált és valósággal őrjöngött.

Egy Pécs és Orfű közötti szakaszon haladt az út szélén, és fényjelzéssel több autóst megállított. Aki hajlandó volt megállni, azzal hamar agresszívan üvöltözni kezdett, az egyik autóba bele is rúgott.

A drog hatására előtörhetett belőle a csimpánz, mert először az egyik autó motorháztetejére mászott fel, majd a tetőn folytatta a műsort. Annyira ez nem tetszett a bent ülőknek, mert nem csak felmászott, de ugrált is, így rendőrt hívtak.

Mire a hatóságok kiértek, a fiatal elfutott, így nem tudták elfogni, de körözni kezdték. Később ismét akcióba lépett emberszabású énje, mert néhány nappal később a pécsi vasútállomás parkolójában ismét álló autók tetejére mászott fel és ott üldögélt.

Ezt követően már nagyon nem is ment messzire, mert harmadjára is bedrogozva a lakása melletti autók tetejére mászott fel és ugrált. Mind a három esetben komoly károkat okozott az autókon horpadások és sérülések formájában.

A rendőrök végül elkapták a károkozót és előállították. Tetteivel összesen nagyjából 300 ezertől 1,7 millió forintig terjedő károkat tett az autók külső elemein.

A modern autók ugyanis puha burkolati elemekkel készülnek az ütközésvédelem miatt, így azokat behorpasztani is könnyebb. Mindenesetre a hatóságok most kezelik az ügyét, és a vádlottnál megállapították a többrendbeli rongálás bűntettét illetve garázdaság vétségét.

Magyarország Ügyészsége