2023. július 10. | 13:42

A férfi kihasználta a helyzetet, ami szerint csak limitált mennyiséget tankolhatott a fuvarozó a teherautóiba.

Egy férfi még 2022 tavaszán ismerkedett meg egy fuvarozóval. Utóbbi elég nehéz helyzetbe került, hiszen ebben az időszakban bár ársapkás volt az üzemanyag, csak limitált mennyiséget tankolhatott.

Újdonsült ismerőse azonban ajánlatot tett neki arra, hogy megoldja ezt a problémáját. Azt hazudta a fuvarozónak, hogy tud szerezni üzemanyagot, amit 600 forintért ad literenként.

Ez bár drágább volt, mint az akkori üzemanyag 480 forint/liter áron, viszont azt állította a csaló, hogy ez korlátlanul elérhető. A fuvaros ezért belement a bizniszbe és adott 1000 liter gázolajra pénzt, 600 ezer forintot.

A férfi, aki beígérte az üzemanyagot elkezdett szép lassan eltűnni. Nem hogy nem szállította le az üzemanyagot és a fuvarozó pénzét sem adta vissza, de egy idő után elérhetetlenné vált.

A rendőrség később elfogta a férfit és őrizetbe vette. A nyomozást lefolytatták és a megfelelő iratokat átadták az ügyészségnek, akik most szabadságvesztés kiszabását helyezik kilátásba a 40 év körüli férfinak.

Ők ugyanis a felfüggesztett szabadságvesztés és pártfogó felügyelet hatálya alatt álló férfit nagyobb kárt okozó csalás bűntettével vádolják. Ügyében a Győri Járásbíróság dönt majd, de jelenlegi helyzetében akár három év szabadságvesztésre is számíthat.

Depositphotos