2023. augusztus 29. | 12:46

A kőbányai Rocky Balboa újraértelmezte a köztéri konditermek műfaját, ezt egy térfigyelő kamera is megörökítette.

Még 2021 tavaszán történt, hogy egy bódult állapotban lévő 48 éves férfi egy X. kerületi körforgalomnál téblábolt. Egyszercsak kiszakított egy közlekedési táblát a helyéről, majd az autósokat kezdte ijesztgetni vele.

Először egy Suzuki Swift sofőrjére mozdult rá, majd egy menetrend szerinti BKK busznál is bepróbálkozott. Ezután visszatántorgott a járdára, és súlyzóként emelgetni kezdte a közlekedési táblát.

A kőbányai Rockynak ezután kiesett a kezéből a tábla, majd miközben a kondiedzés utáni finom, átmozgató gyakorlatait végezte, megérkeztek a járőrök a helyszínre. Néhány hónappal később azonban újabb csibészséget eszelt ki.

Ittas állapotban egy második kerületi villamos szélvédőjét törte be egy kővel. A villamos sofőrje hiába fékezett, a felé hajított követ nem tudta kikerülni, lévén, hogy kötöttpályás közlekedésről van szó.

A rongálás következtében a szerelvényben több mint 100 000 forint kár keletkezett, és bár személyi sérülés nem történt, annak reális veszélye fennállt. Ezen túlmenően az adott vonalon a villamosforgalom mintegy 2 órán keresztül szünetelt, 10 darab pótlóbuszt kellett szolgálatba állítani, és mindez kb. 2000 utas utazását érintette.

Az ügy most azért lett aktuális, mert a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 48 éves férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közérdekű üzem működése megzavarásának bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetést indítványozott. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést tölt.

Magyarország Ügyészsége