szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Börtönt kapott a debreceni ámokfutó, aki üldözése közben majdnem elütött egy rendőrt

2023. május 26. | 12:33

A férfi több cselekménye miatt is felelt egyszerre, így nem véletlen a súlyos börtönbüntetés.

Még 2022. február 8-án történt az eset, amikor a rendőrség egy autóst üldözött Debrecen környékén. Az ügyészségnek és a rendőrségnek ennyi időre volt szüksége, hogy most a bíróság börtönbüntetést szabhasson ki.

Hiszen az autós többszöri felszólítás ellenére sem állt meg és a sebességhatárt jócskán túllépve menekült. Közben több veszélyes manővert is előadott, az egyikkel viszont egy ember életét is veszélyeztette.

Egy többsávos út külső sávjában állt egy rendőr, amikor az autós felé 120-140 km/órával haladva elkezdte ráhúzni a kormányt. A rendőr annak köszönhetően nem sérült meg, hogy elugrott a száguldó autó elől.

Miután a rendőrök véget vetettek az üldözésnek és elfogták a férfit, előállították. Kiderült, hogy ittasan menekült a büntetett előéletű férfi, aki ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Mivel ezek is hozzátettek az esethez, illetve korábbi bűncselekményeit is figyelembe vették, az ügyészség vádat emelt. A vádiratban leírtakat a bíróság elfogadta és ennek megfelelően hozott ítéletet.

Ennek értelmében az ámokfutót 11 év fegyházra, 10 év közügyektől, 7 év vezetéstől való eltiltásra ítélte, miközben nem bocsáthatják feltételesen szabadlábra. Az ítélet ellen a férfi és védője fellebbezett felmentésért, másodsorban pedig enyhítésért.

Magyarország Ügyészsége
Ha éppen van felesleges 470 milliód, vehetsz egy félbehagyott MotoGP-pályát 21 éves egyetemista szenvedett áramütést Nyíregyházán, miután egy tehervagon tetejére mászott

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!