2023. május 19. | 08:32

Bármiféle segítségnyújtás vagy adatai hátrahagyása nélkül tovább hajtott.

Május 18-án jelent meg a közlemény a rendőrség oldalán, amiben gázolót keresnek. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytat nyomozást az ügyben.

Egyelőre viszont csak ismeretlen tettes ellen, mivel senki sem látta az esetet. Egy 11 éves kisfiú szeretett volna átkelni az úton a Határ út és Szent Miklós útja kereszteződésénél.

Ekkor érkezett utóbbi felől egy fekete Audi, amelynek sofőrje valószínűleg figyelmetlenségből elütötte a fiatalt. Elesett és hasát, illetve mellkasát fájlalta a balesetet követően.

Az Audi sofőrje viszont nem állt meg a baleset után és adatait sem hagyta hátra, elhajtott. Ezzel pedig segítségnyújtás elmulasztását hozta össze, amiért keresi a rendőrség.

Az eset kapcsán a helyiek segítségét is szeretnék kérni a rendőrök. Ha ismerik az autót, láttak vagy tudnak valamit az eset körülményeiről, akkor hívják a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a  06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívón.

Vannak sofőrök, akik egy ilyen eset során sokkot kapnak és megijednek, ezért hajtanak el. Sokszor fel sem mérik, hogy akit hátrahagytak, az esetleg komolyabban megsérült.

Egy ilyen sérülés pedig súlyosbodhat is rövid időn belül, így mindig szükséges megállni és segítséget hívni. Ráadásul így már nem csak a gázolásért, de cserbenhagyásért is felelnie kell, ami súlyosabban büntetendő.

Police.hu